• You are currently viewing Pitääkö tehdä lastensuojeluilmoitus, en jaksa enää!
  Photo: Marisa Howenstine

  Pitääkö tehdä lastensuojeluilmoitus, en jaksa enää!

  Mitä tehdä kun on lopen uupunut eikä saa apua? Pitääkö tehdä lastensuojeluilmoitus, koska en jaksa enää?

  Oma perheeni asuu 250km päässä jolloin he eivät voi auttaa ja toisen vanhemman perhe asuu samalla paikkakunnalla kuin me mutta toki heilläkin on omat ongelmat ja kriisit ym joten hekään eivät voi auttaa aina. Anoppini ei voi tulla meille koska pelkää koronaa niin paljon. (asumme korvessa ei naapureita)
  Mutta toisten lapsiensa kanssa voi käydä lounas paikoissa lounaalla…

  Olen pyytänyt apua itkienkin Anopilta kun alamme olemaan miehen kanssa oikeasti aika loppu mutta ei…

  Olemme olleet nyt yli 1v aika tiiviisti. Koronan takia. Ylläri….

  Molemmilla meillä vanhemmilla on todettu masennus

  Tilanne koettaa hermoja ja kiristää niitä. Meidän pitäisi pystyä puhumaan kunnolla mutta emme voi puhua saati riidellä, emmekä antaa aikaa toisillemme koska olemme aina lasten kanssa. Eikä siinä rakastamme lapsiamme eikä heidän kanssa ole ongelmia mutta meidän suhde kuolee jos emme saa hoidettua asioita kuntoon.

  Lue myös: Lapsen kasvukivut ja niiden hoito

  Olen pyytänyt apua koulun terkkarilta, joka pisti neuvolaan eteenpäin pyynnön avun tarpeesta ja neuvola antoi ”ei ole apuja” koska meitä on tässä suhteessa kaksi, meillä on työt ja talo ja rahaa ruokaan…. On juu ja helvetin väsyneet vanhemmat. Ja töistä pusketaan lisää vain ja ei ymmärretä jos sanoo että ei jaksa. ”iteppä oot lapses tehny”. Joo ollaan eikä ne lapset ongelmia ole vaan me aikuiset tarvitsemme aikaa myös toisillemme. Ja itsellemme.

  Väsyttää niin, että toivoisin jo koronaa

  Kun oikeasti väsymys on siinä pisteessä että kun ajat aamuisin töihin niin toivot kolaria tms että pääsisit sairaalaan vain nukkumaan…Tai tulis vaikka se korona ja karanteeni. Sais olla 3 vk eristyksissä aivan kaikesta. Ei olis kiire mihkään.

  Lue myös: Viisi keinoa hallita puhelinriippuvuutta

  Kun tarvitsisi vain yhden viikonlopun että saisi olla ilman lapsia ja että sais nukkua just niin pitkään kuin haluaa.

  Ja mä pyysin tukiperhettä edes 1vk.loppu/6kk helpottaisi meitä mutta ei. Ei pienintäkään apua.
  Pitääkö mun oikeasti tehdä lastensuojeluilmoitus itsestäni että saadaan apua?
  Ei ole sellaisiakaan ystäviä joille voisi uskoa meidän lapset…

  Onko muita vaihtoehtoja tarjota?

  Tietoa lastensuojeluilmoituksesta THL

  Kommentit

  1. Vähän väsynyt äiti

   Ymmärrän täysin tuon ”kun ajais kolarin, että pääsis lepäämään ja irti vastuista hetkeksi” – ajattelutavan. Ota yhteyttä terveyskeskukseen ja pyydä aika psykiatriselle sairaanhoitajalle? (Pääkaupunkiseudulla pystyy myös itse varamaan ajan). Itse sain sitä kautta polun terapiaan asti, joka loppui nyt 5 vuoden jälkeen ja saikkua tarjottiin vaikken sitä itse koskaan käyttänytkään (olisi varmasti kannattanut). Vanhempien jaksaminen on suorassa yhteydessä lapsien hyvinvointiin joten kumma jos ette apua saa jo sillä verukkeella. En voi sanoa muuta kuin, että voimia. <3

  2. Maarit

   Tukiperhe on mahdollista saada myös ilman lastensuojelun asiakkuutta. Kysyä voi esim. Pelastakaa lapset ry.ltä. ensiapuna voisit selvittää saisiko teille hoitajan vaikka mll.tä että pääsisitte vaikka lenkille kahdestaan

  3. Riikka

   Itsekkin väsyneenä ja ilman tukiverkkoja eläneenä niin muistan tämän. Jos olisi joku kanava mitä kautta voisin auttaa, niin lähtisin mukaan. Voisin tulla lastenvahdiksi ja antaa hengähdystauon

  4. Laura

   Kannattaa ottaa yhteyttä lapsiperheiden kotipalveluun. He auttavat perheitä eri elämäntilanteissa esim. Uupuminen on syy, miksi apua voi hakea. Neuvolassa voivat tehdä hakemuksen kanssasi ja myös suoraan voi olla yhteydessä oman hykyn kautta. Me saadaan lastenhoitoapua kahdesti viikossa.

  Vastaa