• You are currently viewing Etäkoulu vai lähikoulu? Todellakin lähikoulu
  photo: hought Catalog

  Etäkoulu vai lähikoulu? Todellakin lähikoulu

  Aihe etäkoulu ja lähikoulu jakaa mielipiteitä. Osan mielestä pitäisi ehdottomasti lapsilla olla nyt etäkoulu, jotta saadaan koronan tartuntaluvut laskuun. Osan mielestä taas ehdottomasti lähikoulu, koska etäkoulun haitat ovat suuremmat kuin hyödyt.

  Minä kuulun jälkimmäiseen porukkaan…

  Etäkoulu ei sovi kaikille lapsille

  Etäkoulu on mielestäni aivan floppi, koska on monta lasta jotka eivät saa etäkoulussa tarvitsemaansa tukea.

  Osa lapsista on erityislapsia ja etäopiskelusta ei vaan tule yhtään mitään. KYLLÄ osa erityislapsista joutui etäkouluun (vaikka tätä ei moni tiedä), sillä tehostetulla tuella ei ollut oikeutettu lähiopetukseen. Vain erityisen tuen päätöksellä sai lähiopetusta. Meillä esimerkiksi erityislapsi oli etäopetuksella viimeksi ja eihän siitä mitään tullutkaan.

  etäkoulu vai lähikoulu
  photo: Thomas Kolnowski

  Osa lapsista taas on ihan normaaleja oppilaita, mutta vanhempien työn tai muun syyn takia tuki esimerkiksi etäyhteyden käyttöön oli nolla, puhumattakaan kouluruuasta ja siitä tutusta ja turvallisesta koulupäivästä oppilaineen ja opettajineen.

  Etäopetuksen laadussa oli hurjasti eroja koulujen, mutta myös koulun sisällä eri opettajien kesken. Osa piti ihan oikeaa etäopetusta, osa lähetti vain tehtävät. Hankalaa oli teinien kanssa, jotka kirjautuivat tunnille sisään ja jatkoivat unia. Näitä ongelmia oli monilla perheillä.

  Luin myös surullisen kirjoituksen yksin asuvasta nuoresta opiskelijasta joka kertoi, että viime etäkoulun aikaan hän ei puhunut toiselle ihmiselle kuukausiin. Yksinäisyys oli vahvasti läsnä.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by ?Jonna-Emilia ? (@poikienaitiblogi)

  Mitä jos jokainen perhe saisi itse valita?

  Paras systeemi olisikin varmasti se, että perheet voisivat valita itse! Mitä jos tunnit voisi katsoa livenä netin kautta tai osallistua niihin lähiopetuksena? Tällöin opettajille ei tulisi lisää työtä etäoppilaista, mutta oppilaiden määrä tunneilla varmasti vähenisi.

  En tiedä miksi tätä vaihtoehtoa ei ole pyöritelty? Ehkä se kuulostaa helpommalta kuin onkaan.

  Minäkin voisin ihan hyvin ottaa meidän normioppilaita välillä kotiin opiskelemaan, erityisesti silloin kun tartuntaluvut olisivat korkealla. Meidän yhdellä pojista on hankaluuksia esimerkiksi pitää maskia, hän saa helposti siitä migreenikohtauksen. Tälle pojalle voisi olla kivempi nyt opiskella kotona.

  Mitä muut olette mieltä aiheesta? Olisiko teistä parempi, että lapset menisivät kaikki etäopetukseen, vai onko tlähiopetus mielestänne paras vaihtoehto? Vai oletteko ehkä samaa mieltä kanssani siitä, että perheet voisivat itse valita tilanteensa mukaan?

  Pysykää terveenä!!!

  Videolla etäkoulu juttuja, silloin kun ekan kerran jäätiin etäkouluun… sillon se oli vielä uutta ja jännittävää.

   

   

  Vastaa