• You are currently viewing Muista keskivartalotreeni -3 helppoa liikettä äideille
  photo: Jonathan Borba

  Muista keskivartalotreeni -3 helppoa liikettä äideille

  Keskivartalon vahvistaminen on tärkeää erityisesti synnytysten jälkeen. Keskivartalotreeni on hyväksi ihan kaikissa elämäntilanteissa.

  Keskivartalotreenin ei tarvitse olla monimutkainen ja yllättävän helpollakin treenillä voit saada paljon aikaiseksi. Keskivartaloa vahvistamalla voit vahvistaa koko kroppaasi, kiinteytyä sekä lisätä liikkuvuuttasi.

  Jos sinulla on selittämättömiä alaselkäkipuja, voi se kieliä heikosta keskivartalosta. Keskivartalon heikkous korostuu erityisesti naisilla, koska naiset kärsivät helpommin notkoselästä ja lantion virheasennoista. Vahva keskivartalo vähentääkin vaivoja, lisää tasapainoa ja suojaa hermokivuilta.

  äidin keskivartalo

  Keskivartalotreeni -3 helppoa liikettä

  Käsivarren ja jalan ojennus konttausasennossa

  Tämän helpon liikkeen voit tehdä vaikka kotona. Asetu ensin konttausasentoon, nosta vuorotellen vasta käsi – vasta jalka suoraksi eteen ja taakse. Vedä napaa samalla sisään ja vakauta keskivartalosi, kun teet liikettä. Tämä liike kehittää keskivartalon vahvuutta ja lisää tasapainoa olkapäiden vakauttamisen avulla.

  Dead Bug -liike

  Tämä liike on helppo ja tehokas vatsalihasliike. Käy selinmakuulle niin, että ristiselkäsi on kiinni lattiassa. Nosta jalat ylös ja taita polvet 90 asteen kulmaan. Kädet ovat suoraan ylöspäin. Lähde liikuttamaan vasta kättä – ja vasta jalkaa suoraksi, melkein maahan asti. Palauta ne takaisin ylös ja teet saman toisella kädellä ja jalalla. Tee liike rauhallisesti ja hallitusti.

  Lankutus

  Yksi tutuimpia keskivartaloliikkeitä on lankutus. Lankutus onnistuu tehdä missä vain. Voit tehdä lankutusta niin, että pidät polvet maassa, tai sitten, että polvet ovat ilmassa. Nojaat kyynerpäihin. Tärkeintä on pitää koko vartalo täysin suorana. Jo muutama minuutti lankutusta päivässä tuo tehokasta treeniä keskivartalollesi.

  Kuinka usein?

  Voit aluksi tehdä näitä liikkeitä esimerkiksi joka toinen päivä. Voit lisätä treeniisi uusia keskivartaloa vahvistavia liikeitä myöhemmin. Voit ottaa avuksi myös painot tai vastuskumilangan.

  Muista, että jos teet vatsalihaksia, niin tee myös selkälihaksia. Pidä kehosi tasapainossa.

  Mukavia treenihetkiä!

  Vastaa