• You are currently viewing Eroon makeanhimosta

  Eroon makeanhimosta

  Koukussa sokeriin? Miten makeanhimosta pääsee eroon?  Verensokerin heilahtelut ja nälän tunne saattavat olla yksi syy, miksi makeaa alkaa tehdä mieli. Joskus makeanhimo voi johtua myös janosta, sillä elimistö ei aina erota, mikä tunne on kyseessä.

  KOLME VIKKIÄ, JOTKA AUTTAVAT PÄÄSEMÄÄN EROON MAKEANHIMOSTA

  Älä osta herkkuja kotiin muutoin kuin herkkupäivinä. Silloin kun tavoitteena on vähentää sokerin syöntiä, sitä ei kannata varastoida kotiin. Kun herkkuhimo iskee ja sitä on käden ulottuvilla, siihen on helpompi tarttua kuin että sitä olisi erikseen kaupasta lähdettävä ostamaan.

  Syö säännöllisesti. Liian pitkät ateriavälit ja epäsäännöllinen syöminen saavat verensokerin heittelemään, mikä puolestaan aiheuttaa makeanhimoa, sillä elimistö ”tietää” että makealla saa tilanteen nopeasti korjattua. Aterioita ja välipaloja kannattaakin syödä tasaisin väliajoin, noin kolmen – neljän tunnin välein, jotta verensokeri pysyy tasaisena.

  Onko makeansyönnistä tullut tapa? Syötkö sokeria esimerkiksi ltaisin kun lapset ovat menneet nukkumaan? Syötkö niitä, vaikkei aina edes tekisi mieli? Pohdi, onko makeansyönnistä vain tullut tapa, tai oletko syönyt päivän aikana liian vähän laadukasta ravintoa mikä illalla kostautuu herkkuhimoina?

  Lue myös: Näillä vinkeillä voit vaikuttaa vatsan ja suoliston hyvinvointiin

  Jos sokerinkäyttö on ollut runsasta ja pyrit pääsemään siitä eroon lopettamalla sen syönnin, alkuun voi tulla vieroitusoireita. Oireet voivat olla päänsärkyä, väsymystä ja huonoa-oloa, mutta niiden pitäisi kuitenkin helpottaa noin viikon kuluessa.

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa