• Yläluomileikkaus -kuvat ennen ja jälkeen

    Yläluomileikkaus kaupallisessa yhteistyössä Plastic Surgery Center

    Jatkuvia päänsärkyjä ja väsyneet silmät, kärsitkö näistä oireista? Syynä voi olla raskaat yläluomet.

    Tiestitkö, että yläluomet voisi leikata jo 40 vuotiaana? Leikkaus on joissain harvoissa tapauksissa tehty jopa parikymppisille. Yli 40 vuotiaat ovat kuitenkin se suurin asiakasryhmä tässä leikkauksessa. -paljastaa plastiikkakirurgi Jussi Valtonen, Plastic Surgery Centeristä.

    Konsultaatiossa
    Leikkaava kirurgi: Jussi Valtonen

    Miksi yläluomileikkaukseen?

    Kunnallisen kautta on hankalampi päästä yläluomileikkaukseen, jos luomet eivät roiku vielä näkökentällä. Luomet voivat poimuttuivat piiloon luomikuoppaan ja siellä painaa ja aiheuttaa päänsärkyjä sekä väsymystä silmiini.

    Yläluomileikkaukseen tullaan juuri näistä yllämainitusita syistä, lisäksi osa yläluomileikkaukseen tulevista asiakkaista kokee silmien ärsytystä, punotusta ja kutinaa.

    Plastic Surgery Center on turvallinen ja laadukas paikka tehdä leikkaus.

    Leikkaustekniikka yläluomileikkauksessa on yleensä aika standardi, voidaan käyttää eri menetelmiä ihon poistossa – veitsi, laser, elektrokuaguloiva veitsi (monopolaari); lisäksi arvioitava myös onko tarvetta ainoastaan löysän ihon opistolle vai joudutaanko poistamaan myös rasvatyrä. Valinnat ovat osin kirurgikohtaisia.

    Leikkauspäivä

    Poikien Äidit toimituksen Jonna lähti testaamaan yläluomileikkausta. Jonnan kohdalla syy leikkaukseen oli toiminnallinen, eli raskaat yläluomet aiheuttivat fyysisiä oireita.

    “Leikkauspäivänä mua ei jännittänyt yhtään. Kirurgi Jussi Valtonen oli saanut luotua minulle niin rennon ja turvalllisen fiiliksen lähteä leikkaukseen, että olisin antanut hänen leikata varmaan ihan mitä vaan.

    Kun laittelin fiiliksiä leikkauspäivänä Instagramiini, niin inboxini räjähti ja sain niin järkyttvästi kehuja kirurgistani hänen vanhoilta asiakkailtaan, että en ole ikinä ennen moista kehuryöppyä minkään tuotteen tai palvelun kohdalla kokenut. Olin siis selvästi osaavissa käsissä.

    Ennen leikkausta sain kipulääkettä ja rauhoittavia. Leikkaus tehtiin paikallispuudutuksessa, eli olin hereillä koko ajan. Ensin puudutustippoja laitettiin silmään ja sen jälkeen luomi puudutettiin puudutuspiikillä.

    Leikkaus tuntui tosi hassulta. Ei tietenkään sattunut tai tuntunut ikävältä, mutta tosi hassulta, tottakai kun silmiä operoidaan ja ei näe itse mitään. Juttelin kirurgin kanssa koko leikkauksen ajan niitä näitä. (Mietin myöhemmin, että olipa kärsivällinen kirurgi, sillä itseäni kyllä ärsyttäisi tehdä tarkkaa työtä samalla, kun joku koko ajan höpöttäisi minulle muita juttuja.)

    Leikkaus vie aikaa vain noin tunnin. Plastiikkakirurgi Valtonen kuitenkin kertoo, että suunnittelu on kaiken a ja o ja se pitää tehdä yksilöllisesti ja huolellisesti. Jokainen leikkaus on hieman erilainen; myös puolierot luomien välillä tulee ottaa huomioon.” 

    40min kylmää silmille leikkauksen jälkeen

    Toipuminen -pääsin todella vähällä

    “Leikkaushaavat tikattiin ja tikkien päät teipattiin kasvoihini.

    Leikkauksen jälkeen sain heti kylmää silmille noin 45 minuuttia. Se vähentää myöhempää turvostusta. Tämän jälkeen laitoin aurinkolasit päähän ja lähdin kotia kohti.

    Sain mukaani kasan särkylääkkeitä joista yhtäkään en joutunut ikinä ottamaan. Kipuja ei ollut missään vaiheessa.

    Kylmähoitoa olisi voinut jatkaa kotonakin, mutta koska minusta silmät tuntuivat tosi hyviltä, eikä turvotusta oikeastaan ollut, niin en tehnyt kylmähoitoa enää kotona ollenkaan.

    Ensimmäinen viikko piti ohjeen mukaan nukkua puoli-istuvassa asennossa, mutta koska minulla ei ollut kipuja eikä turvotusta niin nukuin niin vain muutaman yön.

    Tikkien poistoon asti (14 päivää) piti välttää meikkaamista, saunomista, hikiliikuntaa ja muuta raskasta ponnistelua. Tämä oli ehkä leikkauksen ärsyttävin vaihe, koska A) rakastan saunomista B) rakastan urheilua. Tein kuitenkin viikon päästä leikkauksesta sellaisia liikunnallisia juttuja joissa ei ollut suurta rasitusta esim kävin kävelylenkeillä ja luistelemassa.

    Toinen ärsyttävä juttu oli naamalla olevat teipit. Näytin siltä kuin olisin käynyt isommassakin operaatiossa. Vasta loppuvaiheessa tajusin, että pystyin vähän pienentämään teippejä, jotta ne eivät ole niin massiivisia. Pidin kuitenkin alkuperäiset teipit kiltisti koko 14 päivää naamassani kuten oli ohjeistettu.”

    Tikit pois ja kohti parempaa elämää

    “Neljäntoista päivän päästä sain viimein tikit pois naamasta ja ne ärsyttävät teipit samalla.

    Olipa kiva pitkästä aikaa laittaa vähän ripsiväriä ja kulkea ilman naamateippejä. Aluksi silmissä oli vielä kevyttä turvotusta mutta hyvin pian leikkauksen hyödyt alkoivat tuntumaan.

    Päänsäryt olivat poissa! Minun ei tarvinnut enää nostaa koko ajan aktiivisesti kulmakarvoja ylös helpottaakseni painontunnetta silmien päällä. Kulmien nostelun lopettaminen vei päänsäryt mukanaan.

    Ja kyllä, se silmien iltaväsymys jäi myös pois. Totesin juuri yksi päivä, että tunne on vähän samanlainen kuin keväällä, kun ei enää väsytäkkään. Muut puhuu syysväsymyksestä ja minusta tuntuu, että olen virkeämpi kuin vuosiin. Silmäni eivät enää väsy ja se tunne on aivan ihana!

    Omalla kohdallani muutosta ei juurikaan ole ulkonäköisesti (ainakaan nyt kuukausi leikkauksesta). Ylimääräinen yläluomi oli piilossa silmäpoimussa, eikä rasvaa minun kohdalla poistettu, ongelmani oli toiminnallinen EI esteettinen.”

    ennen ja jälkeen kuvat yläluomileikkaus
    toipumisen jälkeen = kuukausi leikkauksesta
    yläluomileikkaus
    Tässä vielä lähikuvia

    Plastic Surgery Center -laatua ja aitoa välittämistä

    “En voi kyllin kehua Plastic Surgery Centerya tästä kokemuksestani. On ihanaa, että tuntee alusta asti olevansa tärkeä asiakas ja lääkärit, hoitajat ja kirurgit ottavat sinut vastaan ainutlaatuisena yksilönä.

    Minulle tuli tunne, että minusta välitetään ja ongelmani otetaan tosissaan, samaan aikaan en kuitenkaan saanut oloa, että minua haluttasiin leikata leikkaamisen ilosta, vaan tunsin kuinka ammattitaitoisesti oma tilanteeni arvioitiin.” -Jonna-

    Jos sinä kamppailet silmien väsymisen, päänsärkyjen, näkökentän kaventumisen, silmien kutinan, ärsytyksen tai punoituksen kanssa, niin käy ilmaisessa konsultaatiossa Plastic Surgery Centerissä.

    Toimipisteitä löytyy Helsingistä, Tampereelta, Turusta, Porvoosta, Oulusta, Lappeenrannasta, Vaasasta ja tulevaisuudessa myös Porista, Lahdesta, Rovanieltä, Seinäjoelta, Joensuusta ja Jyväskylästä.

    Hinta yläluomileikkaukselle on kokonaisuudessaan noin 1800-2400€. Maksaminen onnistuu myös osamaksulla Resurs Bankin kautta.

    -Poikien Äidit toimitus-

    Kommentit

    1. Paulina Muça

      Olen viikon päästä menossa ko.toimenpiteeseen samaan Plastic Surgery centeriin.Minulle laitettiin lihasrelaxantti pistokset jotta otsan lihakset ovat rennot tai sinnepäin..vaikutus alkaa viikon käsittelyn jälkeen..jäi vähän epäselväksi hinta:380 euroa maksoi tämä pistos systeemi ja luomileikkaus on noin1400 euroa..odottelen palaan asiaan kun leikkaus on tehty.

    Vastaa