• Tutkimus: Teini ei kuule äidin ääntä yhtä hyvin kuin muiden

  Äiti, ei hätää vaikka joskus (aina) tuntuu, että teini ei selvästi kuule sinua. Se on nimittäin totta, hän ei kuulekaan, mutta tämä on täysin normaalia ja osa lapsen kasvua itsenäiseksi ihmiseksi.

  Nimittäin noin 13 vuotiaana lasten aivot kääntyvät tilaan missä äidin ääneen keskittyminen muuttuu ja lapsen aivot alkavat suosimaan enemmän uusia ääniä. Tämä on tärkeä askel kohti itsenäistymistä paljastaa Stanford Medicine -tutkimus. Tutkimus tehtiin terveille lapsille jotka on kasvattanut heidän biologinen äitinsä.

  Lue myös: Mistä tunnistat teinipojan?

  Lue myös: Murrosikä pojilla -näistä merkeistä tunnistat

  teini ei kuuntele

  Lapsi kuulee äidin äänen parhaiten -teini huonoiten

  Ennen lapsen 13 vuoden ikää äidin ääni on lapselle erityisen tärkeä. Tutkimus osoitti, että lapset pystyvät kuulemaan äitinsä äänen erittäin tarkasti ja että äiti ei tavoita vain aivojen kuulonkäsittelyalueita, vaan myös monia sellaisia alueita, joita eivät tuntemattomat äänet laukaise.

  Äidin ääni on tässä vaiheessa se äänilähde, joka opettaa pienille lapsille kaiken sosiaalis-emotionaalisesta maailmasta sekä kielen kehityksestä.

  Lue myös: Murrosikä on matka myrsynsilmään

  Lue myös: Kalsiumin tarve suurimmillaan murrosiässä

  Tilanne muuttuu teini-iässä, kun teini-ikäisten aivojen tärkeimmät alueet aktivoituvat enemmän tuntemattomien äänistä, äidin äänen jäädessä jalkoihin. Teini-ikäinen ei itse tiedosta tätä muutosta, se tapahtuu itsekseen. Ystävät ja muut uudet äänet tavoittavat teinin tässä vaiheessa kaikista parhaiten.

  Sama muutos huomattiin niin tytöissä kuin pojissa.

  Joten vaikka sinusta usein tuntuu, että pyyntösi ja käskysi kaikuvat kuuroille korville, niin yritä muistaa, että sillä on teinin elämässä tärkeä tehtävä.

  Lähde: Standford Medicine

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa