• You are currently viewing Vältä kevään tarttuvat taudit -4 vinkkiä

    Vältä kevään tarttuvat taudit -4 vinkkiä

    Kevät lähestyy ja kevään kiertävät taudit ovat pian taas täällä. Miten varautua viheliäisiin flunssa- ja vatsatauteihin, ja ennenkaikkea miten estää niitä parhaimmillaan tulemasta lainkaan?

    On hyväksyttävä myös se tosiasia, että aina ei voi valita sairastuuko vaiko ei, mutta sairastumisen riskiä voi onneksi pienentää omilla toimillaan.

    Näin pysyt terveenä todennäköisemmin!

    1. Käsipesu saippualla

    Käsipesu saippualla on kaikista tehokkain tapa estää tautitartuntoja. Käsidesi ei ole yhtä tehokas, mutta sekin on parempi kuin ei mitään. Pese kädet ahkerasti saippualla, niin saatat pysyä terveenä.

    Näin peset kädet oikein:

    • Pese käsiä juoksevan veden alla noin 30 sekuntia.
    • Levitä käsiin saippuaa ja hiero sitä jokapuolelle käsiin, myös sormien väleihin ja ranteisiin.
    • Huuhtele saippua pois juoksevan veden alla ja kuivaa.
    • Jos olet julkisessa vessassa, kuivaa mieluiten paperipyyhkeeseen.
    • Kotona voitte tautiepidemian aikaan laittaa jokaiselle perheenjäsenelle ja vieraille omat käsipyyhkeet.

    2. Terveellinen ruokavalio

    Kiinnitä huomiota perheesi ruokavalioon. Terveellinen ruokavalio nostaa vastustuskykyä. Vihannekset, marjat, hedelmät, juurekset ja kokojyvätuotteet ovat hyväksi elimistölle.

    Terveellinen ruokavalio ei kuitenkaan estä virustauteja. Vitamiinien nauttiminen auttaa siinä vaiheessa, kun tauti on jo päällä. Erityisesti sinkki ja C-vitamiini antavat apua sairastavalle.

    3. Liiku säännöllisesti

    Liikkumalla säännöllisesti lisäät kehon immuunipuolustusta ja samalla kokonaisterveyttäsi. Liikunta voi parantaa vastustuskykyäsi ja sen lisäksi se vähentää selvästi stressiä. Stressin vähentäminen kannattaa, sillä stressi lisää riskiäsi sairastua. Kun olet stressaantunut, elimistösi vapauttaa useita eri kemikaaleja, kuten sytokiinia, adrenaliinia ja kortisolia, jotka vaikuttavat immuunijärjestelmän toimintaan. Tämä vaikuttaa myös samalla kokonaisterveyteemme.

    4. Juo paljon vettä

    Vedenjuonti kannattaa. Vettä tulisi juoda päivässä jopa 1–1,5 litraa. Liikuntaa harrastavilla vedentarve on vieläkin suurempi. Vedenjuonti ei ehkäise virustartunnoilta, mutta veden juominen pitää elimistön toimintakunnossa  ja auttaa voimaan hyvin. Jos sairastuminen iskee päälle, tarvitsevat solusi tavallista enemmän nestettä. Ota tavaksi aloittaa aamu vesilasilla ja nesteytä kehoasi. Voit myös lisätä hieman sitruunaa veden joukkoon ja vahvistat vastustuskykyä, parannat ruoansulatusta ja virkistät oloa heti aamusta.

    -Poikien Äidit toimitus-

    Lue myös: Mitä elimistössä tapahtuu kun et nuku riittävästi?

    Lue myös: 5 totuutta jotka jokaisen poikien äidin on hyvä tietää

    Vastaa