• USA junalla New Yorkista – Miamiin

  Oletko joskus käynyt Yhdysvalloissa ja kiertänyt siellä eri kohteita läpi? Jos vastaat kyllä, niin todennäköisesti olet kulkenut autolla tai lentokoneella. Mutta tiesitkö, että USA on kuljettavissa myös junalla?

  Syitä junamatkailuun voi olla monia. Lentäminen saattaa jännittää tai päätetään valita ekologisempi vaihtoehto liikkua kuin auto tai lentokone. Yksi hyvä syy junamatkailulle on myös se, että junan ikkunasta näkee monipuolisemmin paikallista elämää ja luontoa kuin missään muualla.

  Me olimme matkassa kahden aikuisen ja kahden kouluikäisen lapsen kanssa.

  Lue myös: Icon Of The Seas -risteilykokemus

  poika istuu junassa

  Matka New Yorkista Miamiin

  Esimerkiksi junayhtiö Amtrak kuljettaa laadukkaasti eri kohteisiin Yhdysvalloissa ja sillä mekin nyt kuljimme. Juna-asema sijaitse aivan New Yorkin ytimessä ja on kaikinpuolin siisti ja turvallisen oloinen. Amtrackin yömatkustajina pääsimme vielä juna-asemalla tyylikkääseen lounge tilaan jossa sai syödä ja juoda ilmaiseksi ennen matkaa.

  Amtrack USA raidekartta

  Matka New Yorkista Miamiin ei ollut kovinkaan edullinen. Kahden hengen hytti maksoi 570€. Mutta siihen kuului todella maukkaat ruuat ravintolavaunussa; alkupala, pääruoka ja jälkiruoka sekä kattava aamiainen. Ruoka oli hyvän ravintolan tasoista ruokaa ja se syötiin valkoliinaisissa pöydissä. Ruokaan kuului myös ruokajuomat. (Sekä loungen ruuat ja juomat ennen matkaa)

  Matka kesti yhteensä 28h. Juna pysähtyi muutamalle pysäkille (Washington, Jacksonville ja Orlando) pidemmäksi aikaa, mutta muuten liikuttiin koko ajan.

  junan käytävä

  juna New Yorkista Miamiin

  Oli mielenkiintoista nähdä maisemien vaihtuvan New Yorkin kaupunkimaisemista pikkuhiljaa Miamin palmumaisemiin. Matkalla näimme kaikki mahdolliset kliseet USA:sta. Näimme takapihalla esiliinassa grillaavan miehen, näimme koulubussin ja siitä ulos juoksevat lapset, näimme asuntovaunu asutuksia, luksusasuntoja ja puutaloja joita reunusti isot terassit USA lippuineen. Näimme kaktuksia, kotkia ja flamingoja.

  Yöpyminen junassa

  Koska matka kesti yhteensä 28h ostimme makuuvaunut. Ne oli kahden hengen vaunut joissa oli kaksi löhötuolia. Yöksi niistä tehtiin sänky ja yläpuolelle vedettiin toinen sänky. Vessaa huoneessa ei ollut, mutta jokaisessa vaunussa oli kaksi vessaa joiden siisteydestä pidettiin todella tarkasti huolta. Hytteihin kuului vesi ja kahvia oli kokoa ajan tarjolla.

  Makuuvaunussa pystyi lataamaan puhelintaan (kunhan muistat tuoda EU adapterin mukanasi). Ruokavaunuun varattiin aika ja sinne mentiin kuin tavalliseen ravintolaan. Istuttiin pöytään ja tehtiin tilaus. Ruoka oli todella hyvää ja laadukasta. Henkilökunta oli aivan ihanaa.

  lapset yöjunassa

  aamupala junassa

  Matkantekoon tuo 28h alkoi olemaan aikalailla maksimi matka istua junassa, ainakin meidän porukalle. Viimeiset tunnit menivät hitaasti. Lapset jaksoivat hienosti, mutta varmasti heillekin alkoi jo loppumatkasta riittämään.

  Jos tekisi mielesi kokeilla junamatkailua USA:ssa niin Amtrackia voimme ainakin suositella. Matka kannattaa suunnitella tarkoin, ehkä tätä 28h matkaa pidempää ei kannata ainakaan yhdellä kertaa matkata. Eli jos menee pidemmälle niin pysähtyy välissä jonnekin muutamaksi yöksi ja jatkaa sitten taas matkaa.

  Ei kun matkaan!

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa