• You are currently viewing Haluatko voida henkisesti ja fyysisesti paremmin? -suolistomikrobit kuntoon
    photo: Christopher Campbell

    Haluatko voida henkisesti ja fyysisesti paremmin? -suolistomikrobit kuntoon

    Tutkimukset osoittavat, että hyvät suolistomikrobit auttavat ihmistä voimaan kokonaisvaltaisesti paremmin.

    Ennen uskottiin, että esimerkiksi henkinen hyvinvointi lähtee vain aivoista, mutta nyt on tajuttu suoliston suuri merkitys ihmisen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille.

    Oletko sinä jo tietoinen suolistomikrobeista?

    Suolistomikrobit liittyvät kokonanisvaltaiseen hyvinvointiimme

    Ihmisen mikrobiomi alkaa kehittyä jo syntymässä ja se vaikuttaa läpi elämän moniin elimistön tärkeisiin toimintoihin, kuten immuunipuolustukseen ja mielialaan.

    On tutkittu, että jopa masennukseen ja ahdistukseen voidaan vaikuttaa suoliston mikrobeilla. Medical News Today artikkelin mukaan tiettyjen mikrobien puuttuminen suolistosta aiheuttaa aivoissamme stressiherkkyyttä.

    On myöa osoitettu, että ylipainoisilla ja hoikilla ihmisillä suolistomikrobistot eroavat toisistaan.

    Lue myös: Maito vai kaurajuoma? Faktat pöytään

    Mitä tämä kaikki tarkoittaa?

    Se tarkoittaa, että olet mitä syöt.

    Jos ravintosi on sellaista, että suoliston mikrobisto kuihtuu ja hyvisbakteerit jäävät vähäiseksi niin siitä voi koitua sinulle ongelmia. Saatat esimerkiksi lihoa, sairastua diabetekseen tai saada erilaisia allergioita. Voit myös todennäköisemmin saada masennus, ahdistus tai tarkkaavaisuushäiriön kaltaisia ongelmia.

    Jos taas syöt monipuolisesti oikein ja monipuolisesti, niin suoliston mikrobikanta ja hyvinbakteerit pitävät sinut todennäköisemmin terveenä niin henkisesti kuin fyysisestikin.

    Mikään nopea muutos tämä ei kuitenkaan ole. Jos olet syönyt läpi elämäsi “väärin” niin uuden mikrobikannan kasvattaminen vie aikaa. Muutos kuitenkin kannattaa.

    Miten pitäisi syödä jotta suolistomikrobit olisivat kohdillaan?

    1. Syö tarpeeksi kuituja. Syö joka viikko papuja, linssejä ja kauraa.

    2. Käytä monipuolisesti erilaisia vihanneksia, hedelmiä ja marjoja. Hyvä kikka on esimerkiksi se, että nautit näitä edellisiä vähintään 20 erilaista laatua viikossa.

    3. Käytä fermentoituja maitohappotuotteita, kuten jogurttia, viiliä, piimää, hapankaalia ja hapankurkkua. Fermentoituja maitohappoja voi ottaa myös purkista.

    4. Vältä tai vähennä eläinrasvan käyttöä. Jos syöt lihaa, niin suosi vähärasvaista lihaa kuten riistaa, siipikarjaa tai kalaa.

    Miksi ei aloittaa jo tänään matka kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia?

    -Poikien Äidit toimitus-

     

    Vastaa