• You are currently viewing Vinkit sujuvaan pyykkihuoltoon
    Photo by PlanetCare

    Vinkit sujuvaan pyykkihuoltoon

    Lapsiperheessä pyykkikorit täyttyvät tiuhaan ja peseminen puolestaan kuluttaa vaatteita. Hoitamalla tekstiilejä oikein, pystyy pidentämään niiden käyttöikää, samalla lompakkoa ja ympäristöä säästäen. Kurkkaathan myös artikkelin lopusta vinkit, miten saat tunkkaisen hajun pois pyykinpesukoneesta.

    VINKIT SUJUVAAN PYYKKIHUOLTOON

    Kuten jo yllä mainittiin, vaatteiden turhia pesuja kannattaa välttää. Jos vaate on ollut päällä vain hetken, mieti, voisitko pyykkikoriin viskaamisen sijaan vain tuulettaa sen.

    Jos mahdollista, vaatteisiin tulleet tahrat kannattaa poistaa aina tuoreeltaan ja viikkokausia pyykkikorissa lojuvat likaiset vaatteet on hankalampi pestä, sillä lika saattaa kiinnittyä kuituihin.

    Jos vaate kuitenkin vaatii pesua, kannattaa vaatteet lajitella ja pestä vain samanväristen kanssa. Jos olet epävarma vaatteen peusohjeesta, kannattaa ne kurkata pesulapusta.

    Lue myös: Kodin siivousjärjestys

    Kuivata vaatteet myös oikein ja pyri säilyttämään ne vaatekaapissasi joko vaateripustimilla tai väljästi laatikoissa.​

    NÄIN POISTAT TUNKKAISEN HAJUN PESUKONEESTA

    Pyykinpesukone pitäisi pestä kuumalla pesuohjelmalla ainakin kerran vuodessa. Valitse 90 asteen pesuohjelma ja pese tyhjällä koneella, jauhemaisen pesuaineen kanssa. Käytä 1/3 normaalista annoksesta. Jauhemaista pesuainetta suositellaan, sillä se sisältää valkaisevia yhdisteitä ja puhdistaa tehokkaammin.

    Pyykinpesukoneen hajuja voi myös neutralisoida etikan avulla. Kaada tyhjään pesukoneeseen noin neljän litran seos vettä ja etikkaa (1 l etikkaa ja 3 l vettä) ja valitse 90 asteen valkopesuohjelma. Huuhtele kone puhtaalla vedellä käytön jälkeen.

    Ruokasoodalla raikkautta.  Annostele ruokasoodaa pesuainelokeroon puolet siitä määrästä, mitä käytät normaalisti pyykinpesuainetta. Pese kuumimmalla ohjelmalla.

    Tarkista ennen etikka- tai soodapuhdistusta koneen käyttöohjeesta, että niitä saa käyttää koneessa!

    Jätäthän pyykinpesun loputtua aina koneen luukun ja pesuainelokeron auki, jotta koneen sisäosat pääsevät kuivumaan.

    Vaihda myös välillä pesuainemerkkiä. Toinen aine voi poistaa paremmin toista likaa kuin toinen ja zeoliittia sisältävistä pesuaineista voi tulla ajan mittaan sakkautumia koneeseen.

    – Poikien äidit toimitus –

     

     

    Vastaa