• You are currently viewing Road Trip lasten kanssa, vinkkejä helppoon matkantekoon

  Road Trip lasten kanssa, vinkkejä helppoon matkantekoon

  Meillä on perinteenä  parhaan ystäväni kanssa, tehdä kerran kesässä road trip lasten kanssa eripuolille Suomea. Tavoitteenamme on tulevaisuudessa lähteä samalla kokoonpanolla reppureissulle myös Eurooppaan. Road tripin idea toistaiseksi on ollut käydä 3-4 kaupungissa ja yöpyä niistä muutamassa. Koska pienimmät pojat ovat vielä aika pieniä, emme ole vielä sen pidemmälle road tripille lähteneet. Vaihtovaatteiden määrät ovat pienemmille vielä niin suuria, että odotetaan mieluusti vuosi pari vielä pidempiä reissuja.

  Reissasimme pari vuotta sitten Hämeenlinnan kautta Porin suuntaan, viime vuonna Helsingistä Tallinnaan ja vielä lopuksi Porvooseen. Tänä vuonna suuntasimme Turun suunnalle. Pienten poikien kanssa reissaaminen vaatii tietysti omat juttunsa. Haluankin nyt jakaa vinkkejä, muillekin eläväisten poikien äideille, jotka haluaisivat lähteä tämän tyyppiseen reissuun poikiensa kanssa.

  Lue myös: Onnea on olla äiti pojille-10 syytä

  Automatkat:

  Pitkät automatkat ovat oma haasteensa. Erityiseesti päänvaivaa tuntuu aiheuttavan istumajärjestykset autossa. Tietyistä pojista tietää, että pitkällä ajomatkalla tulee herkästi tappelu, jos istuvat vierekkäin. Ajomatkat kannattaa ajoittaa pienten poikien päiväuni aikaan, tällöin myös pienemmät jaksavat istua paikallaan pidemmänkin matkan.

  Muutamia hyväksi todettuja kikkoja pitkille ajomatkoille ovat esimerkiksi leikki, kuinka monta autoa. Valitaan jokin väri, esim. keltainen. Sitten jokainen arvaa, että kuinka monta keltaista autoa tulee vastaan matkan aikana. Voittaja on se, jonka arvaus osuu lähimmäksi. Tällä tavoin poikien keskittyminen pysyy vastaantulevissa autoissa. Hyvä kikka saada pojat keskittymään johonkin, on myös antaa heille paperinen kartta. Pojista on hauska seurata kartasta, missä mennään. Puhelimia meidän pojat eivät näille reissuilleen saa ottaa mukaan.

  Majoitus:

  Niin kiva kun olisikin majoittua telttaan, niin sitä emme ole omien poikiemme kanssa vielä tehneet. Syynä tähän se, että pojistani melkein kaikki kävelevät unissaan. En uskaltaisi ottaa sitä riskiä, että joku heistä lähtisi haahuilemaan pois teltasta yöllä. Olemme siis yöpyneet sekä hotelleissa, että leirintäalueiden mökeissä.

  Pienen budjetin reissuilla hotelleista kannattaa kysellä perhehuoneita, johon saa parhaimmillaan mahtumaan vaikka 2 aikuista ja 6 lasta. Jotkut hotellit antavat myös majoittua tavalliseen huoneeseen isolla porukalla, jos ottaa lattialle junnupatjoja lisäksi. Hotellia valitessa olemme yleinsä huomioineet sen, että hotellista löytyy saunatilat, leikkipaikka ja luksuksena on välillä hotellissa ollut myös uima-allas.

  Lue myös: Maailman paras Road Trip

  Nyt viimeisellä road tripillä löysimme aivan ihanan leirintäalueen 25 kilometriä Turusta etelään. Solliden Camping sijaitsee Paraisilla, Turunmaan saaristossa ja se oli mitä parhain yöpymispaikka lapsiperheelle. Leirintäalueella oli pieni söpö uimaranta, leikkipaikka, siistit peseytymismahdollisuudet, sekä paljon kaunista luontoa, vaikka muille jakaa. Pojat pelasivat jalkapalloa leirintäalueen muiden lasten kanssa, uivat, kiipeilivät kallioilla ja pelasivat sulkapalloa. Meillä oli siellä tosi kivaa. Ei mitään ylimääräistä hömpötystä, vain luonto ja me.

  Tekemistä:

  Road tripillä on tietysti kiva tehdä jotain muutakin, kuin istua autossa ja nukkua. Kesäreissulla ei välttämättä mitään ohjattua toimintaa edes tarvitse, uimarannat ja leikkipuistotkin jo riittävät. Silti on myös mukavaa järjestää pojille jotain ainutlaatuista ja uutta reissuillamme. Olemme käyneet konserteissa, laivamatkalla ja nähtävyyksissä. Tämän kesän road tripillä päätimme mennä muunmuassa Turun JukuPark vesipuistoon. Turussa olisi ollut vaikka mitä lapsille, mutta koska oli kesä ja mahtavat kesäilmat, niin meistä vesipuisto oli paras vaihtoehto meneville pojillemme.

  Lue myös: Lapsi ansaitsee lomalla vanhempansa

  JukuParkissa tuntui, kuin olisi ulkomailla. Vesi oli lämmintä, palmut huojuivat tuulessa (tosin, eivät olleet oikeita) ja aurinko paistoi. Lapset nauttivat täysin rinnoin. Alue oli pinta-alaltaan tarpeeksi pieni, joten näimme joka suuntaan yhdestä paikasta. Siellä oli mäkiä, joihin uimataidottomatkin pystyivät rohkeasti menemään, kun lopussa ei ollut syvää allasta. Oli myös hurjempia mäkiä hurjapäille.

  Matkan suunnittelu:

  Kaikista paras neuvoni on kuitenkin se, että ÄLÄ SUUNNITTELE. Hauskinta on mennä vähän fiiliksen mukaan. Lapsillekin tekee hyvää, elää hetki niin, että ei ole täyttä varmuutta, mitä tänään tai huomenna tapahtuu. Katsoo ensin mikä sää ulkona on ja tekee suunnitelmat vasta sitten. Majoituspaikkojakin löytyy aina myös lyhyellä varoitusajalla ja tuleepahan nähtyä yllättäviä paikkoja, kun ei pääse aina sinne, minne on alunperin ajatellut menevänsä.

  Olen aika sponttaani ihminen ja toivon, että poikani pystyvät myös myöhemmin tekemään suunnittelemattomia reissuja omien lastensa kanssa. Olen epätyypillinen äiti myös pakkaajana, sillä en tarvitse tuhatta jättikassia mukaani, kun matkustan lasteni kanssa. Nyt mukanani oli kaikki neljä poikaani. Meillä oli Ossianilla ja Oliverilla omat reput, jotka itse pakkasivat. Minulla, Oscarilla ja Olliella oli yhdessä yksi pieni vetolaukku, johon ahdoimme meidän kolmen tavarat. Pakkasin edellisenä iltana, tai olisiko se ollut jo yö.

  Ei sitä tavaraa oikeasti tarvitse niin kamalasti mukaan ottaa. Jos nyt käy niin, että t-paidat loppuvat kesken, niin muutamalla eurolla voi käydä ostamassa uuden t-paidan, tai pesuainetta, jotta voi pestä paidat. Ei sukkien ja shortsejen tarvitse sointua toisiinsa, eikä lapsille tule edes kylmä kesällä, jos pysyvät vain liikkeessä. Mihin sitä järkyttävän suurta tavarapaljoutta oikein tarvitaan?

  Rohkeasti vain tien päälle muutkin pienten poikien äidit!

  Kommentit

  1. Nimetön

   Toivottavasti Turun seudulla liikkuessani testasitte myös Kupittaan puiston? Ihan parasta “ilmaista kivaa” ikinä!

   1. Jonna-Emilia

    Piti mennä, sitä oli kovasti kehuttu, mutta aika loppui kesken. Kävimme Turun linnassa ja siellä oli ritareita ja vaikka mitä kiinnostavaa pojille, niin vähän venähti.

  2. Mia juvonen

   Meitä lähtisi! Mieheni ja minä ja 2 poikaa???? iät 8 ja 11. Kiit
   os kivasta kirjotuksesta!!T.Mia Juvonen

  3. Heta Poikela

   Kesä parhaimmillaan missään en ole käynyt.Nyt merimaisema rauhoittavia.Hde

  4. Anne

   Mä veisin ystäväpariskunnan,joiden kanssa ollaan perheellä mökkeilty,retkeilty ja telttailtu ympäri Suomea. Nyt lapset ovat maailmalla ja lapsenlapsia odotellessa on mukava viettää aikaa nelistään.

  5. johanna

   Lähtisin omien lasteni 9v, 3v, 1,5v ja 0,5v kanssa ja mukaan otettaisiin mummi tai hyvä ystävä lasten kanssa! 🙂 olisi näin suuren perheen ja pienten tulojen kanssa kivaa järjestää lapsille yllärilomareissu! 🙂

  6. SATU

   Perheen kanssa menisin.

  7. Sanna

   Lähtisimme poikien kanssa, jotka ovat nyt 2v. ja 7vko. 3vk päästä suuntaammekin Turkuun ja siitä Muumimaailmaan. Tämäpä olisi yksi kiva vaihtiehto yöpyä ????

  8. Sanna

   Lähtisin pman perheen, mies ja pojat 2v. ja 7vko. 3vk päästä ollaankin menossa Turkuun ja Muumimaailmaan. Tämäpä olisi yksi vaihtoehto yöpyä 🙂

  9. Eeva P.

   Kuulostaa hauskalta ja just meidän tyyppiseltä lomalta. Itse lähtisin vastaavalle lomalle miehen ja kahden poikani kanssa, jotka ovat iältään 6 ja 5. Jos taas ensi kesää ajattelee, ottaisin mukaan ystävän ja hänen tyttärensä, mies kun on koko kesän sitten työharjoittelussa.

  10. Heini Matikainen

   Lähtisin mieheni ja kolmen poikamne, 9,8 ja 5v. kanssa nauttimaan meren rauhasta. Pojat ovat kalamiehiä ja kovia uimareita, joten loma olisi mieluinen ja rentouttava kaikille.

  11. Suvi L

   Ihanalta näyttää! Matkaan lähtisi meidän perhe eli minä, aviomies ja lapsukaiset vm. -13 ja -15!

  12. Meiltä lähtisi vanhempien lisäksi kolme innokasta kalastajaa sekä uimaria. Iät: 9,8 ja 5v. Loma olisi rentouttava kokemus kaikille. Merellä on rauhoittava vaikutus.

  13. Lähtisimme reissuun koko perheen voimin. Mukana olisi mieheni lisäksi kolme innokasta kalamiestä sekä uimaria 9,8 ja 5v. Meren äärellä rentoutuu jokainen.

  14. Maija

   Kiva kirjoitus! Menisin poikieni kanssa (8 ja 2 v.).

  15. Elina

   Me saatettais mennä mun 6-vuotiaan poikani kanssa ihan kahdestaan. Olisi ihanaa.

  16. Marika Vierimaa

   Kolmen poikani ja ukkokullan kanssa! Lomareissu tältä kesältä on vielä tekemättä ????

  17. Anniina

   Ollaan kaksi kertaa käyty 2kk pituisella road tripillä Turkkiin ja takaisin eri reittejä käyttäen. Ekalla kerralla poika oli 7-9kk vanha ja toisella kerralla siinä 1,5-vuotias. Molemmat reissut menivät tosi hyvin. Tänä vuonna ei lähdetty mihinkään, kun toinen poikamme on vasta 4kk vanha. Mökille menisin kolmen kultamieheni kanssa (pojat ja mies). Puhuttiinkin mökkeilystä, mutta emme kuitenkaan saaneet aikaiseksi tänä kesänä.

  18. Sirpa Veijalainen

   Meillä on 2+3 ydinperhe. Viimeisten 25 vuoden aikana perheemme on kasvanut jo kahdella miniäkokelaalla. Koskaan meillä ei ollut varaa tehdä suunniteltua länsi-suomen reissua. Miniäehdokkaat ovat partiolaisia, joten eiköhän myö tää super-team + 2 koiraa saatas sopimaan noin hienoihin maisemiin!

  19. Pirjo Juslin

   Olisi kiva voittaa yö Sollidenissä. Kiva paikka, ollaan oltu monesti teillä uimassa ja syömässä muttei koskaan yötä. Yöuinnillakin ollaan oltu Turusta asti. Vesi on ollut puhdasta, joten teille on kannattanut ajaa. Ruoka ja kahviherkut ovat olleet maittavia. Musiikki tapahtumissakin ollaan oltu ja hauskaa on ollut. Meitä olisi pojan perhe ja isovanhemmat jotka haluaisivat tulla teillä majoittumaan yöksi. Saataisiin laatuaikaa lapsenlapsen 4 vuotta kanssa.

  20. annika

   Menisin kahden poikani kanssa. Varaa ei ole kesällä kun ruokaan

  21. Elina

   Ehdottomasti perheeni kanssa. Lapset varmasti nauttimista reissusta, ja myös me vanhemmat ????

  22. Johanna

   1,5v.,4v.,Ja tuleva koululainen pääsisivät kanssani lomailemaan, kun iskä painaa pitää päivää!
   T.Jossu☺

  23. Katja

   Perheen kanssa. Paikka on ihana. Ollaan yövytty tuolla joskus. Ja uudestaan olisi kiva päästä.

  24. Anna

   Tietysti perheeni kanssa, jossa kaksi teinipoikaa. Meillä ei ole omaa mökkiä, joten tällainen reissu olisi tosi kiva 🙂

  25. Katarina

   Mun ihana perhen kanssa :-). Mies ja kaikki neljä lasta

  26. Nimetön

   Pitikö kommentoida tähän?
   Lähtisin perheeni kanssa jos sattuisin voittamaan <3

   1. Jonna-Emilia

    Tämä on vähän huono, etenkin nimettömänä. Facebookn puolella oli tarkoitus osallistua, mutta otan mukaan tännekin vastanneet toki, jos on vastannut omalla sähköpostillaan. (sitä sinulla ei näy).

  27. Maarit Ruokolainen

   Ihanan näköinen paikka! Lähtisin reissuun perheeni kanssa. Olisi hienoa lähteä lomareissuun ensi kesänä kun nyt kesällä ei tullut käytyä missään.

  Vastaa