• You are currently viewing Oletko väsynyt olemaan se kireä ja ärtynyt äiti?

  Oletko väsynyt olemaan se kireä ja ärtynyt äiti?

  Jokainen meistä haluaisi olla se äiti, jolla on energiaa nauraa ja touhuta omien lastensa kanssa. Näin ei kuitenkaan aina ole, sillä kukaan meistä ei syntynyt olemaan super-ihminen, jolla on jatkuvat voimavarat – etenkin ilman palautumista. Oletko väsynyt olemaan se kireä ja ärtynyt äiti? Silloin olet lukemassa oikeaa tekstiä juuri nyt – meillä on nimittäin kutsu Sinulle.

  Lue myös: Pinna usein kireällä ja olo uupunut? – syynä saattaa olla ylivireystila

  Hengähdyshetkiä äidille – perusedellytys jaksamiselle

  Liian moni meistä kokee huonoa omaatuntoa siitä, ettei aina jaksa olla se iloinen ja energinen äiti. Liian moni meistä syyttää itseään omien voimien vähäisyydestä, vaikka kukaan meistä ei syntynyt olemaan super-ihminen.

  Keneltä muilta odotamme sellaista jaksamista kuin itseltämme – ilman palautumista? Emme keneltäkään. Kun oma jaksaminen loppuu, on fysiologisestikin väistämätöntä, että meistä tulee niitä kireitä ja ärtyneitä äitejä ja puolisoja, vaikka emme haluaisi. Tämä on viesti siitä, että oma palautuminen on jäänyt liian vähälle.

  Jokainen äiti tarvitsee joskus omaa aikaa ja se on täysin ok. Äitinä oman ajan ottaminen ei ole väärin tai itsekästä, vaan itseasiassa yksi perusedellytyksistä omalle hyvinvoinnille ja jaksamiselle – asioille, joilla on suora yhteys myös lasten ja koko perheen hyvinvointiin. Jokainen meistä tarvitsee hengähdyshetkiä.

  Ehkä unohdimme oman palautumisen tärkeyden luovuttaessamme ajatuksesta oman ajan ottamisen mahdollisuudesta kiireisen arjen keskellä? Miten tuoda palautumista arkeen ilman, että ulkoisia olosuhteita tarvitsee lainkaan muuttaa?

  Meillä on kutsu Sinulle.

  Oletko väsynyt olemaan se kireä ja ärtynyt äiti?

  Itsestä huolehtiminen ei ole itsekästä, vaan välttämätöntä, mikäli haluaa olla se äiti omille lapsille, jolla on ammentaa energiaa yhdessä touhuamiseen ja yksinkertaisesti olla se äiti, jolla on myös itsellään hyvä olla.

  Mutta miten löytää omaa aikaa sieltä, missä aikaa ei tunnu olevan?

  Miten palautua arjen keskellä ilman, että ulkoisia olosuhteita tarvitsee lainkaan muuttaa?

  Me Äidin vuorossa haluamme vastata näihin kysymyksiin ja kutsua sinut mukaan ensi keskiviikkona 22.9. alkavaan Hengähdyshetkiä ÄIDILLE -haasteeseen! Haasteen aikana tulemme vastaamaan yllä oleviin kysymyksiin ja kertomaan muun muassa siitä, miksi ei todella ole sinun vikasi, että väsyneenä olet se kireä ja ärtynyt äiti ja miten asiaan voi vaikuttaa.

  Hengähdyshetkiä ÄIDILLE -haaste on sinulle, joka kaipaat palautumista ja tilaa itsellesi – mutta et ehkä ole pystynyt niitä ottamaan ja toteuttamaan kiireisen arjen keskellä.

  Haaste toteutetaan suljetussa Facebook -ryhmässä, ja sinne pääset mukaan seuraavasta linkistä: www.facebook.com/groups/aidinvuoro/

  Tässä haasteessa me haluamme kannatella sinua – olet lämpimästi tervetullut mukaan!

  -Ida Nevalainen, Äidin vuoro-

  Äidin vuoro -blogin kirjoittajat ja Hengähdyshetkiä äidille-haasteen houstaajat Ida ja Laura ovat itsetuntemuksen ja hyvinvoinnin ammattilaisia, joilla on kyseisten aiheiden parissa työskentelystä yhteensä yli 10-vuoden vankka kokemus.

  Vastaa