• You are currently viewing Sairastin koronan -oireet kova päänsärky ja sahaava kuume

  Sairastin koronan -oireet kova päänsärky ja sahaava kuume

  Sairastuin viime viikolla koronaan. Koronan oireet olivat aika erilaiset kuin mitä odotin. Makuaisti ei lähtenyt, flunssaakaan ei tullut.

  Sain koronan todennäköisesti lapsiltani, jotka olivat pienesti kipeitä alkuviikosta, mutta kotitestit näyttivät kaikille negatiivista. Emme siis ajatelleet taudin olevan koronaa.

  Kun tulin myöhemmin itse kipeäksi tein myös kotitestin ja se oli negatiivinen. Porskutin tällä tiedolla päivän-pari. Suureksi onneksi en kuitenkaan nähnyt ketään ja kauppareissullekin laitoin terveet pojat.

  Kun kuumeeni alkoi sahaamaan ylös-alas niin moni vinkkasi somessa, että kannattaa lähteä viralliseen testiin. Usealle on nyt käynyt niin, että kotitesti näyttää negaa, mutta virallinen onkin sitten positiivinen. Näin kävi myös minulle.

  Surkeat kotitestit

  En tiedä mistä noi koulun kotitestit on tilattu, mutta surkeita ne ainakin on. Paljon on taas mennyt valtion rahoja ihan turhaan, jos testeillä ei edes saa koronaa sairastaessaan positiivista tulosta. Me kokeiltiin niitä neljään (oletettavasti)sairastavaan ja kaikilla negatiivinen.

  Oireista tautia on mahdoton saada kiinni. Jokaisella meidän perheessä tauti näyttäytyi erilailla. Lapset sairastivat taudin kevyesti (tai ne jotka sen nyt tähän mennessä on sairastanut), nopea kuume ja homma ohi. Lasten oma vastustuskyky toimi hienosti. Meidän lapsilla ei ole rokotetta, minulla on kaksi.

  Oma oloni koronassa oli hyvin erikoinen. Kuume sahasi ylös-alas, normaalisti se ei noin vauhdikkaasti sahaa kun olen kipeänä. Minulla oli pientä limaista yskää, mutta pahin juttu oli päänsärky. Päähän sattui niin paljon, että edes särkylääkkeellä sitä kipua ei saanut pois. Tuntui kuin aivot ylikuumenisi. Se oli outoa. Viimeisenä mahani meni vielä kuralle, mutta sen jälkeen olen voinut hyvin.

  Kolmatta rokotetta en tarvitse

  Hyvä juttu onkin sitten se, että minun ei ilmeisesti tarvitse nyt ottaa kolmatta rokotetta, kun tämä sairastettu tauti kaiketi korvaa sen!

  Kun koronatartunta on saatu kahden rokoteannoksen jälkeen, tartunta tehostaa rokottamalla aikaansaatua immuniteettia. Koronavirustartunta rokotetuilla todennäköisesti tuottaa jopa nykyisiä rokotteita paremman ja pitkäkestoisemman suojan tartunnan aiheuttanutta virusmuotoa vastaan. Tästä tarvitaan kuitenkin vielä lisää tutkimustietoa. (Yle)

  Minulla on nyt siis supersuoja hetken aikaa! Jee!

  Vastaa