• Keski-Suomi ja Jyväskylä lapsille – nämä on pakko kokea

  Kaupallinen yhteistyö: Visit Jyväskylä Region JJyväskylä lapsille

  Me ollaan päästy erityisesti viime vuosina Suomimatkailun makuun. Onhan me ennenkin ajeltu road tripeillä ja käyty siellä sun täällä, mutta nyt on enemmän pysähdytty tutustumaan tiettyyn alueeseen ajan kanssa ja kunnolla.

  On ollut ilo ja kunnia napata teille muille lapsiperheille vinkkejä matkan varrelta ja jakaa niitä tänne mun blogiin. Kiva kun oot jaksanut seurata.

  lasi-iglu keskisuomessa
  Revontuli Resort
  Jyväskylä
  Marjoniementila

  Mitä tekemistä Jyväskylässä on?

  Minulle Jyväskylä on aika tuttu kaupunki, sillä vietin siellä lapsena ja nuorena aikaani (tätini luona). Näin aikuisena lapsiperheellisenä en ollut kuitenkaan Jyväskylässä vielä lomaillut.

  Pitää muuten mainita, että syksy on yllättävän kivaa aikaa reissata kotimaassa, joten jos etsitte vielä syyslomalle tekemistä, niin tässä on teille paljon hyviä ideoita.

  Suomen Ilmavoimamuseo -museo missä lapset saavat näkyä ja kuulua

  Me ollaan käyty poikien kanssa paljon museoissa, on koluttu niitä monessa eri kaupungissa.

  Toisista on tykätty enemmän ja toisista vähemmän, Suomen Ilmavoimamuseo kapuaa ehdottomasti kärkijoukkoihin.

  Oon huomannut, että meillä pojat tykkää jos museossa on tilaa liikkua ja nähdä asioita omaan tahtiin. He eivät jaksa kävellä hitaasti tai tutkia jokaista pikku asiaa pitkään jonossa muiden ihmisten tahtiin, vaan ovat paljon suurpiirteisempiä. (Tunnistan siinä itseäni.) En jaksa välttämättä toljottaa yhtä kohdetta pitkään, vaan usein luen tiedot tarkemmin vasta toisella tai kolmannella kierroksella.

  Me siis kiidettiin (kirjaimellisesti) Ilmavoimamuseo nopeasti läpi, useaan kertaan. Ekalla kierroksella vähän katsottiin mitä kaikkea siellä on ja tokalla kierroksella pojat halusivat kokeilla hävittäjäkoneiden ohjaamossa istumista ja jopa sellaisen lentämistä vr laseilla. Tutkittiin tarkemmin yksityiskohtia ja keskusteltiin.

  Huomasin heti sisään mennessä, että tässä museossa saa kuulua ääntä, täällä saa ottaa jopa juoksuaskeleita ja saa kokeilla asioita. Suomen Ilmavoimamuseo on valtakunnallisesti ainutlaatuinen ja lapsiystävälliseksi rakennettu museo. Siellä voit seurata Suomen Ilmavoimien vaiherikasta historiaa. Museon perusnäyttely koostuu Ilmavoimien käytössä olleista lentokoneista sekä niihin liittyvistä varusteista. Museosta löytyy myös kahvila.

  ilmavoimamuseo

  museo lapsille

  Megazone ja Prison Island -poikien kestosuosikki

  Poikien kestosuosikki Megazone löytyy myös Jyväskylästä. Me ei olla ikinä aikaisemmin saatu meidän pienintä ääniherkkää Ollieta suostumaan mukaan laasersotaan, mutta NYT VIHDOIN se onnistui. Kiitos kannustavan Megazonen työntekijän. Sitten kun poika alkuun pääsi, niin loppua ei kuulunut. Nyt hän haluaa kuulemma aloittaa Megazone harrastuksen (kyllä sellainen on oikeasti olemassa) ja seuraavat synttärit on jo päätetty ensi kesäksi Megazoneen.

  Megazonessa pelaajat saavat ylleen huipputekniset liivit ja pelin tarkoituksena on kerätä pisteitä ampumalla toisten pelaajien liiveissä olevia osumakohtia sekä tuhoamalla vastustajien tukikohtia. Peliareenana toimii jännittävä UV-valoin valaistu labyrinttimainen kenttä.

  Prison Islandia emme olleet poikien kanssa kokeilleet yhdessä aiemmin ja pakko sanoa, että me ei oltu kovin hyviä. Kaikki kiipeilyä vaativat tehtävät meni hyvin, mutta jos piti hoksottimia käyttää niin tällä kertaa niitä ei ollut kenelläkään mukana. Silti meillä oli tosi hauskaa. Prison Islandin idea on, että ryhmä suorittaa erilaisia huoneita parhaansa mukaan ja kerää pisteitä. Meidän pistesaalis oli laiha, mutta kokemusta rikkaampana eteenpäin.

  prison island

  megazone

  megazone

  Karting Center Jyväskylä -vauhdin hurmaa kaiken ikäisille

  Ei yllättänyt, että Oscar tykkäsi tästä aktiviteetista. Kartingia ajamaan meidän pojat on vinkuneet jo vuosi tolkulla (paitsi Ollie). Kyllä nyt isoveljet on kateellisia kun Oscar sai ajella pitkään radalla ihan yksin. Minäkin kokeilin ajamista, mutta ei se nyt oikein mun juttu ollut. Ensin ajoin hiljaa kuin etana ja lopulta kovempaa, niin että hirvitti.

  Karting Center Jyväskylä oli kiva paikka viettää aikaa yhdessä, sillä Ollie löysi sieltä erilaisia retropelejä mitä sitten pelaili sillä aikaa kun me ajettiin karting autoilla. Karting autoja oli monen eri kokoisia, joten koko perhe pääsee ajaelemaan halutessaan yhdessä. Karting Center Jyväskylän tiloissa on myös vuokratilat ja saunatila, aika hauska paikka vaikka yrityksen kemuille.

  karting center

  tekemistä lapsille jyväskylässä

  karting center

  Mihin kannattaa majoittua Jyväskylässä?

  Oltiin tosi iloisia, että saatiin tällä reissulla yöpyä jossain muualla kuin tavallisessa hotellissa. Ollaan niin paljon reissailtu hotelleissa poikien kanssa, että mukavaa saada uudenlaisia majoituskokemuksia. Kumpikaan näistä kehumistani majoituksista ei ole Jyväskylän keskustassa, vaan vähän sivummalla, mutta ehkä juuri siksi ne ovat molemmat kokemisen arvoisia

  Revontuli Resort -revontulia ja luontoa

  Minä revontuli hullu innostuin ihan kun kuulin, että pääsemme yöpymään Revontuli Resorttiin. Aluksi oli ajatuksena, että yövymme mökissä, mutta pääsimmekin kokemaan tällä kertaa lasi-iglussa yöpymisen, josta olimme pitkään haaveilleet. Ei sillä, mökki golfkentän laidalla vaikutti kieltämättä myös houkuttelevalta.

  Nimensä mukaisesti Revontuli Resortissa voi nähdä revontulia ja syyskyysta eteenpäin aina kevääseen asti. Hankasalmi on keski-suomen pimein kunta ja siellä sijaitsee Hankasalmen observatorio joka tarkkailee revontulia. Ihan mahtavaa!

  Revontuli Resort on kaikinpuolin viihtyisä lomakeskus luonnon äärellä. Revontulessa voi harrastaa erilaisia luontoaktiviteetteja tai vaikka keilata kuten me teimme. Kävimme myös syömässä Revontuli Bowling Dinerissa, sekä nautimme upeasta saunapolusta. Kokeilimme savusaunaa, telttasaunaa, sekä poreallasta

  Revontulen ympäristössä on monia hienoja luontokohteita. Esimerkiksi Etelä-Konneveden kansallispuisto sijaitsee vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä Revontulesta, samoin kuin kakkossijan Vuoden Retkipaikka -äänestyksessä napannut Häähninmäen ulkoilualue. Noin kilometrin päästä Revontulesta lähtee Keskisenlammen luontopolku.

  Revontuli Resort majoitus
  Ensin oli vaihtoehto mökki…
  Lasi-iglu
  …ja sitten unelmat toteutuivat lasi-iglussa.
  Tekemistä jyväskylässä
  Aivan mielettömän hyvät ruuat 1950-luvun tyyliin Revontuli Bowling Dinerissa
  Revontuli saunat
  Saunapolulla oli monenlaista saunaa ja poreallasta kokeiltavana

  Marjoniementila -Idyllistä maailaiselämää

  Miltä kuulostaisi yöpyminen 1800-luvun pappilassa tai tunnelmallisessa luhtiaitassa, jonka takaovelta on suora näkymä hevostallille? Me päästiin kokemaan Marjoniementilan luhtiaitan tunnelmallinen majoitus poikien kanssa. Minä en ole mikään maaseutu ihminen, mutta kyllähän se olotilan nollasi aika nopeasti kun ympärillä oli vain luonnon ääniä ja kaunista maisemaa silmänkantamattomiin.

  Oli kiva huomata kuinka Islanninhevoset, kanat ja lampaat veivät poikien huomion ja kännykälle ei ollut enää mikään kiire takaisin. Minä kävin kiertelemessä vähän laajemmin aluetta ja ihastuin kauniiseen tyyneen rantapoukamaan.

  Marjoniementilalla voi harrastaa monenlaisia aktiviteetteja melonnasta ratsastukseen. Tilalta löytyy tilaussauna porealtaineen. Matka Jyväskylästä Uuraisille kestää autolla noin 40 minuuttia. Iso plussa aamupalasta mikä oli  jotain muuta kuin sitä tylsää samaa hotellin aamupalaa, ihan jo upeista astioista lähtien.

  majoitus Jyväskylän lähellä
  Marjoniementila
  luhtiaitta
  Me nukuimme luhtiaitassa

  jyväskylä hevostalli

  marjoniementila

  Muutama hyvä ruokatärppi

  Vinkkaan tähän teille muutaman hyvän ruokapaikan, joista molemmat sijaitsevat ihan Jyväskylän ydinkeskustassa.

  KATRIINA BISTRO -Katriinan kasvisravintola

  Kasvisyöjänä olen aina ihan innoissani menossa maistamaan erilaisten kasvisravintoloiden menuja, ne on lähestulkoot aina tosi hyviä. Jännityksensä tuo kuitenkin se, jos mukana kulkevat lihaa syövät pojat (meillä niitä on 3/4), heistä moni minulle maistuva kasvisruoka on ihan ”yök yök”.

  Katriinan bistrossa saimme mukavan yhteisen ruokailuhetken kun pojat nauttivat hampurilaisen (yllätys yllätys) ja minä aivan ihanan kasvisannoksen. Kaikki pääsimme maistamaan myös paikan päällä valmistettua super hyvää vegaanista valkosipuli aiolia. NAM!! Kaikki Katriina bistron tuotteet valmistetaan itse ja täysin lisäaineettomasti.

  ruokapaikka jyväskylä

  kstriina bistro

  Valkoinen Puu Cafe & Shop

  Ihan keskustasta löytyy ehkä valtakunnan söpöin sisäpiha museoineen, mukulakivineen ja kahviloineen. Toivolan vanhalta pihalta löytyy myös herkullinen kahvila Valkoinen Puu, josta saa herkullisia pizzoja ja salaatteja, sekä muita suolaisia, ihanien leivonnaisten lisäksi.

  Valkoisen Puun tarina on muuten mukaansatempaava. Yritys sai alkuunsa kahden ihmisen rakastumisesta. Nettideittipalstalla tavanneet Mark ja Kirsi pistivät hynttyyt yhteen niin rakkaudessa kuin bisneksessä. Suomalais-Amerikkailainen pariskunta perusti ensimmäisen Valkoisen Puun Kauhajoelle ja siitä se sitten lähti.

  Oscar hehkutti Valkoisen Puun hyvää pizzaa, minä ikävöin suussa sulavaa vegaanista mangokakkua.

  toivolan vanha piha

  Valkoinen puu

  Jyväskylässä ja sen lähiseudulla on paljon nähtävää ja koettavaa. Ei kun rohkeasti matkaan ja nauttimaan! Täältä lisää vinkkejä syksyn lomaan Keski-Suomessa.

  Kiitos Jyväskylä, meillä oli mahtava minireissu, vaikka nyt onkin takki aika tyhjänä reissaamisesta. Ihanaa on aina myös palata kotiin.

   

  Näytä tämä julkaisu Instagramissa

   

  Henkilön 💙Jonna-Emilia 💙 (@poikienaiti) jakama julkaisu

   

  Vastaa