• Keski-Suomi ja Jyväskylä lapsille – nämä on pakko kokea

    Kaupallinen yhteistyö: Visit Jyväskylä Region JJyväskylä lapsille

    Poikien Äidit toimitus testaa perheille, pariskunnille ja ystäväporukoille erilaisia lomakohteita Suomesta ja ulkomailta. Nyt testasimme Jyväkskylän seudun lasten kanssa.

    lasi-iglu keskisuomessa
    Revontuli Resort
    Jyväskylä
    Marjoniementila

    Mitä tekemistä Jyväskylässä on?

    Suomen Ilmavoimamuseo -museo missä lapset saavat näkyä ja kuulua

    Suomen Ilmavoimamuseo kapuaa ehdottomasti lapsiperheiden näkökulmasta museoiden kärkeen.

    Lapset tykkäävät jos museossa on tilaa liikkua ja nähdä asioita omaan tahtiin. He eivät jaksa kävellä hitaasti tai tutkia jokaista pikku asiaa pitkään jonossa muiden ihmisten tahtiin, vaan ovat paljon suurpiirteisempiä.

    Kiidimme (kirjaimellisesti) Ilmavoimamuseo nopeasti läpi, useaan kertaan. Ekalla kierroksella katsoimme mitä kaikkea siellä on ja tokalla kierroksella pojat halusivat kokeilla hävittäjäkoneiden ohjaamossa istumista ja jopa sellaisen lentämistä vr laseilla. Tutkittiin tarkemmin yksityiskohtia ja keskusteltiin.

    Huomasimme heti sisään mennessä, että tässä museossa saa kuulua ääntä, täällä saa ottaa jopa juoksuaskeleita ja saa kokeilla asioita. Suomen Ilmavoimamuseo on valtakunnallisesti ainutlaatuinen ja lapsiystävälliseksi rakennettu museo. Siellä voit seurata Suomen Ilmavoimien vaiherikasta historiaa. Museon perusnäyttely koostuu Ilmavoimien käytössä olleista lentokoneista sekä niihin liittyvistä varusteista. Museosta löytyy myös kahvila.

    ilmavoimamuseo

    museo lapsille

    Megazone ja Prison Island -poikien kestosuosikki

    Poikien kestosuosikki Megazone löytyy myös Jyväskylästä.

    Megazonessa pelaajat saavat ylleen huipputekniset liivit ja pelin tarkoituksena on kerätä pisteitä ampumalla toisten pelaajien liiveissä olevia osumakohtia sekä tuhoamalla vastustajien tukikohtia. Peliareenana toimii jännittävä UV-valoin valaistu labyrinttimainen kenttä.

    Prison Islandia emme olleet poikien kanssa kokeilleet yhdessä aiemmin. Hauskaa yhdessä tekemistä, nokkeluutta ja ratkaisukykyä.

    prison island

    megazone

    megazone

    Karting Center Jyväskylä -vauhdin hurmaa kaiken ikäisille

    Ei yllättänyt, että pojat tykkäsivät tästä aktiviteetista.

    Karting Center Jyväskylä oli kiva paikka viettää aikaa yhdessä. Karting autoja oli monen eri kokoisia, joten koko perhe pääsee ajaelemaan halutessaan yhdessä. Karting Center Jyväskylän tiloissa on myös vuokratilat ja saunatila, aika hauska paikka vaikka yrityksen kemuille.

    karting center

    tekemistä lapsille jyväskylässä

    karting center

    Mihin kannattaa majoittua Jyväskylässä?

    Saimme tällä reissulla yöpyä jossain muualla kuin tavallisessa hotellissa.

    Revontuli Resort -revontulia ja luontoa

    Revontuli Resort luonnon keskellä. Nimensä mukaisesti Revontuli Resortissa voi nähdä revontulia ja syyskyysta eteenpäin aina kevääseen asti. Hankasalmi on keski-suomen pimein kunta ja siellä sijaitsee Hankasalmen observatorio joka tarkkailee revontulia. Ihan mahtavaa!

    Revontuli Resort on kaikinpuolin viihtyisä lomakeskus luonnon äärellä. Revontulessa voi harrastaa erilaisia luontoaktiviteetteja tai vaikka keilata kuten me teimme. Kävimme syömässä Revontuli Bowling Dinerissa, sekä nautimme upeasta saunapolusta. Kokeilimme lasten kanssa savusaunaa, telttasaunaa, sekä poreallasta

    Revontulen ympäristössä on monia hienoja luontokohteita. Esimerkiksi Etelä-Konneveden kansallispuisto sijaitsee vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä Revontulesta, samoin kuin kakkossijan Vuoden Retkipaikka -äänestyksessä napannut Häähninmäen ulkoilualue. Noin kilometrin päästä Revontulesta lähtee Keskisenlammen luontopolku.

    Revontuli Resort majoitus
    Ensin oli vaihtoehto mökki…
    Lasi-iglu
    …ja sitten unelmat toteutuivat lasi-iglussa.
    Tekemistä jyväskylässä
    Aivan mielettömän hyvät ruuat 1950-luvun tyyliin Revontuli Bowling Dinerissa
    Revontuli saunat
    Saunapolulla oli monenlaista saunaa ja poreallasta kokeiltavana

    Marjoniementila -Idyllistä maailaiselämää

    Miltä kuulostaisi yöpyminen 1800-luvun pappilassa tai tunnelmallisessa luhtiaitassa, jonka takaovelta on suora näkymä hevostallille? Me päästiin kokemaan Marjoniementilan luhtiaitan tunnelmallinen majoitus poikien kanssa.

    Oli kiva huomata kuinka Islanninhevoset, kanat ja lampaat veivät poikien huomion ja kännykälle ei ollut enää mikään kiire takaisin. Marjoniementilalla voi harrastaa monenlaisia aktiviteetteja melonnasta ratsastukseen. Tilalta löytyy tilaussauna porealtaineen. Matka Jyväskylästä Uuraisille kestää autolla noin 40 minuuttia. Iso plussa aamupalasta mikä oli  jotain muuta kuin sitä tylsää samaa hotellin aamupalaa, ihan jo upeista astioista lähtien.

    majoitus Jyväskylän lähellä
    Marjoniementila
    luhtiaitta
    Me nukuimme luhtiaitassa

    jyväskylä hevostalli

    marjoniementila

    Muutama hyvä ruokatärppi

    Vinkkaamme tähän teille muutaman hyvän ruokapaikan.

    KATRIINA BISTRO -Katriinan kasvisravintola

    Katriinan bistrossa saimme mukavan yhteisen ruokailuhetken kun pojat nauttivat hampurilaisen (yllätys yllätys) ja aikuiset kasvisannoksen. Kaikki pääsimme maistamaan myös paikan päällä valmistettua super hyvää vegaanista valkosipuli aiolia. NAM!! Kaikki Katriina bistron tuotteet valmistetaan itse ja täysin lisäaineettomasti.

    ruokapaikka jyväskylä

    kstriina bistro

    Valkoinen Puu Cafe & Shop

    Ihan keskustasta löytyy ehkä valtakunnan söpöin sisäpiha museoineen, mukulakivineen ja kahviloineen. Toivolan vanhalta pihalta löytyy myös herkullinen kahvila Valkoinen Puu, josta saa herkullisia pizzoja ja salaatteja, sekä muita suolaisia, ihanien leivonnaisten lisäksi.

    Valkoisen Puun tarina on muuten mukaansatempaava. Yritys sai alkuunsa kahden ihmisen rakastumisesta. Nettideittipalstalla tavanneet Mark ja Kirsi pistivät hynttyyt yhteen niin rakkaudessa kuin bisneksessä. Suomalais-Amerikkailainen pariskunta perusti ensimmäisen Valkoisen Puun Kauhajoelle ja siitä se sitten lähti.

    toivolan vanha piha

    Valkoinen puu

    Jyväskylässä ja sen lähiseudulla on paljon nähtävää ja koettavaa. Ei kun rohkeasti matkaan ja nauttimaan! Täältä lisää vinkkejä syksyn lomaan Keski-Suomessa.

    -Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa