• Äiti alasti teinipojan aikana -onko se ok?

    Jos oma äiti on alasti teinipojan aikana tai isä teinitytön aikana, niin onko se ok?

    Perheitä on monenlaisia, siinä missä toisessa perheessä liikutaan alastomana ja saunotaan yhdessä, toisessa ei ehkä ole ikinä nähty omia vanhempia alastomana. Aihe on siinä mielessä tabu, että moni ei halua kertoa jos omassa perheessä esimerkiksi teinit vielä saunovat vanhempien kanssa yhdessä.

    Ulkomailla, missä ei ole samanlaista saunakulttuuria kuin meillä Suomessa, saattavat vanhemmat pohtia jo ihan pienten lasten kohdalla sitä, että onko ok lapsen nähdä vanhempansa alasti. Suomessa tämä pohdinta tulee eteen yleinsä vasta siinä vaiheesa kun lapsi tulee teini-ikään.

    Poikien äidit toimitus selvitti onko äidin ok olla alasti teinipojan nähden.

    Lue myös: Tutkimus -teini ei kuule äidin ääntä yhtä hyvin kuin muiden

    alastomuus lasten aikana

    Kuuntele teiniä

    Tässä asiassa paras mittari on teini itse. Jos teini-ikäinen ei koe mitään ongelmaa siinä, että saunoo vanhempiensa kanssa tai näkee vanhempansa alasti, on asia täysin ok.

    Tilannetta tulee kuitenkin seurata tarkasti. Haluaako teini yllättäen jättäytyä pois yhteisistä saunahetkistä, siirtyykö pukeutumaan piiloon muilta ja kääntääkö päänsä pois jos näkee vanhempansa alasti? Näistä merkeistä voisi olettaa, että teini ei enää koe miellyttäväksi olla itse alastomana vanhempiensa nähden tai nähdä vanhempiaan alastomana.

    Asiaa voi myös kysyä myös suoraan teiniltä. Voi hyvin silti olla, että teiniä häiritsee asia, mutta hän ei kehtaa sitä sanoa.

    Tärkeintä on kunnioittaa nuoren omaa näkemystä ja antaa hänelle tarvittaessa rauha pukeutua, saunoa ja peseytyä yksin, sekä kunnioittaa nuorta vanhempana ja välttää omaa alastomuuttaan nuoren aikana jos nuori niin toivoo.

    Lue myös: Teinipojan elämä pähkinänkuoressa

    Äiti on pojan esimerkkinä naisvartalosta

    Lähtökohtaisesti on hyvä asia, että lapset näkevät alastomia vartaloita kotonaan, koska missä muualla he oppisivat näkemään miltä normaali ihmisvartalo näyttää alasti? Tämä on korostetun tärkeää nykyajassa kun lapsen ja nuoren silmille hyppää päivittäin internetissä kuvakäsiteltyjä ja epärealistisia vartaloita.

    Jos perheessä on pelkkiä poikia on äidin alaston vartalo mahdollisesti se ainoa naisen vartalo mitä pojat tulevat alasti näkemään ennen ensimmäistä parisuhdetta. Tästä syystä poikien äideillä ja tyttöjen isillä on tärkeä tehtävä uskaltaa olla lapsilleen esimerkkinä, erityisesti sen jälkeen kun lapset eivät enää pääse ikänsä puolesta toisen sukupuolen kanssa julkisiin pukutiloihin.

    Alastomuus on luonnollista, mutta jokaisella ihmisellä on oikeus omiin rajoihinsa alastomuuden suhteen, myös lapsella.

    -Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa