• Pojalle nimi -huomioi nämä 3 tärkeää asiaa nimeä valittaessa

    Onko perheeseenne tulossa uusi poikavauva tai ehkä teillä on hänet, mutta pojalle nimi puuttuu? Pojan nimeä valitessa kannattaa huomioida muutama asia, jotka voivat vaikuttaa nimen toimivuuteen pidemmällä aikavälillä.

    Lopulta nimen valintaan vaikuttaa tietysti kaikista eniten vanhempien mieltymykset, mutta ehkä joitain asioita kannattaa kuitenkin miettiä etukäteen. Haluamme tuoda nämä asiat esille, joita et ole ehkä aikaisemmin ajatellut.

    Lue myös: Te kerroitte: 100 kauneinta pojan nimeä.

    Lue myös: Suloisia luontonimiä pojille

    pojan nimi

    Huomioi pojan nimeä valittaessa nämä:

    1. Harkitse tarkkaan pitkää tai yleistä nimeä

    Jos päädytte kauniiseen pitkään etunimeen, niin varautukaa siihen, että pojan mennessä kouluun hänelle tulee käyttöön joku lempinimi. Poikajoukoissa on tapana kutsua kavereita lempinimillä ja usein nämä nimet kantavat läpi pojan elämän.

    Mitä pidempi tai hankalampi nimi pojalla on, sitä todennäköisemmin pojalle tulee käyttöön joku lempinimi. Benjaminista tulee Bentsku, Valtterista Valtsu ja niin edespäin. Jos nimenä on Leo, on siitä paljon vaikeampaa keksiä väkisin lempinimeä.

    Sama lempinimi ongelma voi kuitenkin tulla eteen jos pojalla on tosi yleinen nimi. Kun kaveriporukassa on useampi Antti, niin toista aletaan kutsua lempinimellä tai sukunimellä. Jos haluat, että poikasi käyttää etunimeään isompanakin, niin todennäköisemmin se onnistuu harvinaisemmalla nimellä.

    Lue myös, Poikien Äiti blogi: Vinkkejä ja sääntöjä etunimen valintaan

    Lue myös, Poikien Äiti blogi: Haluttiin meidän pojille harvinaiset, jopa uniikit, nimet.

    2. Nimen taivutus helpoksi

    Jos haluat tehdä lapsesi elämästä helpompaa, niin valitse hänelle nimi mikä kirjoitetaan samanlailla kuin sanotaan. Jos pojan nimi on Luca eikä Luka on kirjoitusasun mainitseminen aina pakollista. Se voi olla lapsesta myöhemmin todella ärsyttävää.

    Joskus erilainen kirjoitusasu on kuitenkin joihinkin tunnettuihin nimiin niin vakiintunut, että nimeä ei tarvitse tavata, vaikka se kirjoitetaankin erilailla kuin sanotaan.

    3. Etunimi ja sukunimi sopivat yhteen

    Yksi tärkeimmistä asioista on saada pojan etunimi ja sukunimi sopimaan keskenään. Jos sukunimi on eksoottisempi voisi etunimessä myös olla hieman saman tyylistä vivahdetta. Tärkeintä on nimien sointu, joskus eksoottisempi etunimi saattaa sopia ihan mukavasti kovin suomalaiseen sukunimeen.

    Jos haluaa vielä ajatusta vielä pidemmälle, niin etunimen valinnassa voi miettiä myös sitä, että se sopisi mahdollisimman eri tyyppisten sukunimein kanssa, mikäli poika joskus vaihtaa avioiduttuaan sukunimeään. Sellaista nimeä tuskin kuitenkaan ikinä löytyy mikä sopisi ihan kaikkien maailman sukunimien kanssa.

    -Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa