• You are currently viewing Herkullisimmat reseptit Vappuun
    Photo by WantTo Create

    Herkullisimmat reseptit Vappuun

    Sima ja munkit kuuluvat olennaisesti Vappuun. Ostatko leivonnaiset usein valmiina vai oletko innokas leipuri? Nappaa alta herkulliset reseptit Vappupöytään.

    PIKAMUNKIT

    5 dl vehnäjauhoja
    1/2 dl sokeria
    1/2 tl suolaa
    3 tl leivinjauhetta
    2 tl kardemummaa
    2 1/2 dl maitoa
    2 munaa
    50 g voita tai margariinia sulatettuna

    paistamiseen: öljyä
    pinnalle: sokeria

    Sekoita kuivat aineet keskenään.
    Lisää maito, munat ja sula rasva.
    Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
    Nosta ruokalusikalla nokareita kuumaan öljyyn (180°C:seen).
    Anna kypsyä kauniin ruskeiksi yhteensä noin viisi minuuttia. Munkeista tulee muodoltaan epätasaisia.
    Nosta munkit reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle.
    Sokeroi ne lämpiminä ja tarjoile jäähtyneinä.

    Lue myös: Mansikkakakku kuuluu kesään, nappaa talteen resepti

    CHURROT eli espanjalaiset munkkitangot

    3 dl vettä
    75 g voita
    ¼ tl suolaa
    1 rkl hunajaa
    1 rkl puristettua sitruunamehua
    3 dl vehnäjauhoja
    2 munaa
    Paistamiseen: 0,7-1 litra rypsiöljyä

    Pinnalle: n.1 dl sokeria ja 2 tl kanelia

    Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Ota kattila pois liedeltä, lisää hunaja, sitruunamehu sekä jauhot ja vatkaa voimakkaasti puuhaarukalla hetken ajan. Lisää munat, vatkaa jälleen jotta munat sekoittuvat tasaisesti taikinaan.

    Siirrä taikina pursotuspussiin, n. 10 mm tylla on hyvä. Tai laita muovipussiin, josta leikkaat kulman pois ( 1cm reikä kulmaan). Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa. Öljy on riittävän kuumaa, 185-190-asteista, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

    Pursotakattilaan n. kymmensenttinen pötkö taikinaa, leikkaa tarvittaessa saksilla poikki. Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.  Paista kattilassa kerrallaan useita churroja molemmin puolin.

    Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle valumaan ja pörittele leivonnaiset sitten toisella lautasella, jossa sokeri-kaneliseos. Tarjoa churrot tuoreina sellaisenaan tai esim. sulatettuun suklaaseen dipaten.

    – Poikien äidit toimitus –

     

    Vastaa