• Ammattilaisen 5 neuvoa lasten hiustenhoitoon

    Kaupallinen yhteistyö. Vinkit lasten hiustenhoitoon: Vuohelma Lasten hiustenhoitoon käytetään aivan liian vähän aikaa ja hoidetaan “vasemmalla kädellä.” Hiukset pestään sekä hoidetaan ajattelematta sen enempää mikä olisi hyväksi lapselle ja tämän hiuksille.

    Pienillä vauvoilla on keskenään hyvin erilaiset hiukset. Toisilla ei ole hiuksia lainkaan ja toisilla on kovinkin tuuheat tukat. Vielä muutaman vuoden iässäkin lasten hiuksissa on aika huikeita eroja, toisilla on tukkaa jo valtavasti ja toisilla se on vasta lähtenyt siinä vaiheessa kunnolla kasvamaan.

    Vinkkejä lasten hiustenhoitoon:

    1. Monipuolinen ja terveellinen ravinto

    Terveellinen ja monipuolinen ravinto parantaa myös hiusten laatua sekä kasvuvauhtia. B-vitamiini (biotiini) on tärkeä tekijä hiusten kasvun kannalta, erityisesti lapsilla. Täysjyväleipä ja kuivahiiva sisältävät reilusti B-vitamiinia. B-vitamiinia saa myös maitotuotteista, pavuista, iduista, manteleista ja pähkinöistä. Hyviä B- vitamiini lähteitä ovat myös, maksa, kala ja tummanvihreät kasvikset, kuten parsakaali.

    2. Hiustenpesu harvoin

    Pääsääntöisesti lasten hiustenhoitoon (ja aikuisten) pätee se virhe, että hiukset pestään shamppoilla liian usein, peseminen kuluttaa hiusta. Erityisesti lasten kohdalla pesua ei tarvita kovinkaan tiheästi, jos ollenkaan. Vauvan hiuksia on ihan turha lähteä pesemään muulla kuin vedellä. Vauvan päänahka ei vielä rasvoitu ja hiuksissa ei toivonmukaan käytetä myöskään mitään kemikaaleja. Kun lapsi kasvaa, niin pidemmän päälle pelkkää vesipesua ei kuitenkaan suositella, koska se nostaa hiuspohjan happamuutta emäksiseen suuntaan. Voit pestä hiukset esimerkiksi pelkällä hoitoaneella.

    Lue myös: Eroon päätäistä edullisesti ja pysyvästi

    Kun lapsi alkaa liikkumaan enemmän ja päänahka alkaa touhutessa hikoilemaan ja myöhemmin teini-iässä myös rasvoittumaan, niin satunnainen hiusten peseminen tulee ajankohtaiseksi. Osalla ihmisistä päänahan rasvoittuminen on sen verran voimakkaampaa, ettei päänahan haju lähde kuin shamppoopesulla, tällöin pelkkä hoitoaineella peseminen ei tule kyseeseen. Hyvä väli on pestä shampoolla kolmen päivän välein tai harvemmin.

    3. Lapsille sopivat shampoot

    Kun shampoopesu tulee ajankohtaiseksi on lasten kohdalla tärkeää käyttää sopivia shampoita. Pienten lasten päänahka läpäisee vielä aikuisenkin päänahkaa herkemmin kemikaaleja ja raaka-aineita, tästä syystä lapsille on omat sopivat aineensa. Esimerkiksi luonnonkosmetiikka sopii hyvin, sillä niissä ei ole  käytetty sulfaatteja tai parabeeneja. Tuotteet ovat myös  usein täysin säilöntäaineettomia. Sulfaattomat ja silikoonittomat tuotteet sopivat erityisen hyvin luonnonkiharalle tukalle.

    4. Hyvät hoitoaineet

    Hoitoainetta on hyvä käyttää pitkään tukkaan, jotta tukka on helpompi selvittää eikä ole niin sähköinen. Myös jätettävää hoitoaine on hyvä pitkissä hiuksissa, jotta se on helpompi selvittää ja  hoitoaine estää myös sähkösyyttä. Hoitoainetta ei tarvitse levittää hiuksen tyveen, sillä sitä tarvitsee nimenomaan kuluneemmat latvahiukset. Pitkä tukka on hyvä letittää yöksi, jotta se ei menisi takkuun.

    5. Hellä harjaaminen

    Hiuksia ei kannata harjata märkänä, sillä ne rikkoontuvat herkemmin märkänä. Mikäli hiukset kuitenkin haluaa kosteina harjata, niin kannattaa harjata ne harvapiikkisellä harjalla hellävaraisesti ilman repimistä. Hiuksen tyvestä voi tukea samalla toisella kädellä, jotta lapsen päänahkaan ei satu. Kiharia hiuksia ei välttämättä kannata harjata lainkaan, se sotkee kiharat. Hiukset voi haroa esimerkiksi sormin märkänä läpi.

    Hiuksia hellivät shampoot ja hoitoaineet

    Vuohelman hiustenhoitotuotteisiin voit tutustua TÄÄLTÄ

     

    Vuohelma valmistaa vuohenmaitopohjaisia ihonhoitotuotteita käsityönä Lompin tilalla Kokemäellä, Kauvatsan kylässä. Tuotevalikoimaan kuuluu  ihonhoitotuotteita vuohenmaitopohjaisista puhdistuksista ja voiteista kuorintoihin ja hiustenhoitotuotteisiin. Raaka-aineet ovat luonnollisia ja vuohenmaitokin on luomuvuohenmaitoa.

    Tuotteet eivät sisällä lainkaan vettä vaan ne on tehty vuohenmaitoon, joten ne ovat erittäin hoitavia, hyvin imeytyviä ja riittoisia. Tuotteissa ei ole sulfaatteja tai parabeeneja. Osa tuotteista (mm. shampoopalat ja sokerikuorintapalat) on täysin säilöntäaineettomia, muutoin tuotteissa käytetty säilöntäaine on ECOCERT-sertifioitu.
    Hiusten lisäksi myös ihoa olisi hyvä hoitaa. Vuohelmalta löytyy ihania tuotteita myös ihonhoitoon, niihin voit käydä tutustumassa TÄSTÄ

    luomuvuohia
    Vuohelman vuohenmaito tulee luomutilalta  🙂

    Vuohenmaito sisältää luontaisesti maitohappoa, joka stimuloi ihosolukon uusiutumista. Ihosta tulee heleämpi, sileämpi ja tasaisemman värinen. Vuohenmaito sisältää runsaasti mineraaleja ja sen sen rasvahappojen pH on lähellä ihmisihoa, jolloin se ei ärsytä ihoa ja imeytyy paremmin. Näiden ominaisuuksien ansiosta aitoon vuohenmaitoon tehdyt ihonhoitotuotteet ovat erityisen hoitavia ja sopivat myös herkkäihoisille sekä ongelmaiholle.

    -Poikien Äidit toimitus-

    Kommentit

    1. Heidi

      Hyvä juttu ja tuote siihen asti, kunnes selvisi, että kyseessä eläinkunnan tuote. Käytän edelleenkin luonnontuotteita mutta kasviperäisiä. Suosittelen muillekin, joita eläinten oikeudet ihan oikesti kiinnostaa.

      1. Jonna-Emilia

        Olen samaa mieltä, että eläinten oikeudet ovat tärkeitä, ainakin minulle. Tehotuotantoa en kannata missään nimessä! Tällaiset kotitilat ovat minun mielestäni hyvin eri asia. Eläimet ovat lemmikkeinä ja niillä on hyvä olla.
        Mutta ollenkaan en ole eri mieltä kanssasi itse asiasta, uskon, että itsekin jossain vaiheessa siirryn täysin vegaaniksi. Ihan vielä en ole siihen valmis. Toistaiseksi vaikutan muilla valinnoilla, kuten sillä, että mistä se maito ja juusto tulee mitä meillä käytetään ja mistä tulee se liha, jota perheemme lihansyöjät syövät. Meillä suositaan riistaa lihassa ja luomua tai kotitiloja maitotuotteissa.

    Vastaa