• Lantionpohjalihakset kuntoon tai jopa tiukaksi -Perfect PFE laitteella

  Lantionpohjalihakset kuntoon tai jopa tiukaksi -Perfect PFE laitteella

  Lantionpohjalihakset, Yhteistyössä: Tenslaite.fi

  Niin se vain on, että raskaudet ja ikä heikentävät meillä naisilla lantionpohjalihaksia. Halusimme tai emme. Raskaana olevan naisen hormonitoiminta löystyttää kehon sidekudoksia. Siksi silläkään ei ole merkitystä, oletko synnyttänyt lapsen alakautta vai sektiolla, lantionpohjalihakset kärsivät silti. Ikääntymisen myötä lihakset alkavat heikentyä puolestaan niin lantionpohjassa kuin muuallakin kehossa.

  Neljän lapsen nelikymppisenä äitinä, olen (tai olin) yksi niistä, joiden lantionpohjalihakset ovat ihan varmasti treeniä vaille. Se ei aina tarkoita sitä, että naisella olisi selvästi jotain haittoja tai oireita (Kuten pissankarkailu, tahattomat kaasut tai veltto seksi.), joista heikot lantionpohjalihakset olisivat paljastuneet. Ei suinkaan, lantionpohjalihaksia on hyvä harjoittaa kaikkien naisten, erityisesti, kun ikää tulee lisää.

  Omalla kohdallani mitään erityistä ongelmaa ei ole missään vaiheessa ollut, vaikka olen neljä kertaa synnyttänyt alakautta. Oletin lantionpohjalihasteni olevan yhä hyvässä kunnossa. MUTTA nyt, kun olen lantionpohjalihaksiani aktiivisesti harjoittanut, huomaan monen asian muuttuneen. Siitä lisää tässä kirjoituksessa.

  lantionpohjalihas

  Tyypillisiä merkkejä lantionpohjan ongelmista ovat

  • virtsankarkailu liikunnan, nauramisen, yskimisen tai aivastamisen yhteydessä
  • äkillinen virtsaamistarve; vaikeudet ehtiä WC:hen
  • tihentynyt virtsaamistarve
  • virtsaamis- tai ulostusvaikeudet
  • äkillinen virtsarakon tai suolen hallinnan menetys
  • pierujen pääseminen tahattomasti
  • kipu lantion alueella
  • yhdyntäkivut
  • laskeuma

  Lantionpohjalihakset

  Lantionpohjan lihakset ovat tahdonalaisia lihaksia. Se tarkoittaa sitä, että niitä voi treenata kuten muitakin kehon tahdonalaisia lihaksia. Tiedän kuitenkin kokemuksesta, että niiden treenaaminen on jostain syystä todella vaikeaa. Ei vaikeaa siksi, että itse treeni olisi vaikeaa, vaan siksi, että sen vain aina unohtaa. Aloittaminen on hidasta, ei ehdi, ei jaksa…aloitan sitten huomenna. Lantionpohjalihasten treenaaminen on vielä helpompaa jättää väliin, kuin kaikki muu treenaaminen. Eihän sitä edes kukaan huomaa ulospäin, onko treeni tehty vai ei. Mutta kuten kaikessa muussakin liikunnassa, myös lantionpohjalihaksia harjoitettaessa, suurin hyöty siitä tulee sinulle. Treenata kannattaa itsensä takia.

  Kuten jo kerroin, ei omalla kohdallani ole ollut mitään vaivoja. Sekin on varmasti ollut yksi syy sille, että treeniä en ole saanut aloitettua. Ihan varmasti, jos olisi virtsankarkailua tai muita ikäviä oireita, olisi harjoituksiin tullut tartuttua aikaisemmin. Onneksi kuitenkin tartuin tuumasta toimeen tämän yhteistyön myötä ja tajusin, että kyllä ne minunkin lantionpohjalihakset treeniä kaipasivat.

  Lantionpohjalihasten helppo treenaaminen

  Netti on pullollaan toinen toistaan parempia lantionpohjalihastreeniohjeita. Minä en tosiaan oikein osannut niihin koskaan tarttua, aina välillä aloitin, mutta sitten taas unohdin. Nyt sain testiin Perfect PFE -laitteen jossa emätinelektrodin tekee työn minun puolestani. Tämä hermostimulaatio harjoittelu sopi minulle paremmin kuin hyvin, pystyin yhdistämään television katselun tai vaikkapa työkoneella istumisen harjoitusten tekemiseen. Otin tavaksi käyttää laitetta aina illalla, samalla kun luin kirjaa tai katsoin televisiota. Jos se unohtui, niin sitten korvasin treenin aamulla töitä tehdessäni.

  Perfect PFE on helppo käyttää. Ensin luin paketista suomenkieliset ohjeet ja sitten kokeilin heti ensimmäistä ohjelmaa, joka siinä oli vaihtoehtona. Elektrodi asetetaan emättimeen ja laitteesta käynnistetään ohjelma. Ohjelma kestää aina 20 minuuttia kerrallaan ja sen jälkeen loppuu automaattisesti. Ohjelman tehoa voi säätää itse sopivaksi. Sen kuuluu tuntua, mutta ei pahalta. Paketissa oli mukana myös osoitin, jolla pystyy testaamaan miten lantionpohjalihaksiaan osaa käyttää.

  Aloitin harjoittelun vähän turhan rivakasti. Vaikka en laittanut mielestäni laitteeseen isoja tehoja, sain silti lantioni kipeäksi ensimmäisistä treeneistä. Se antoi minulle toisaalta uskoa, että jotain todella tapahtuu tämän laitteen avulla. Pidin muutaman lepopäivän ja aloitin uudestaan. Sen jälkeen käytin laitetta noin 5 kertaa viikossa, aina sen 20 minuuttia kerrallaan. Aloitin harjoittelun maaliskuun alkupuolella, joten olen käyttänyt sitä jo lähemmäksi 2kk. Ja eron kyllä huomaa.

  lantionpohjalihas treeni

  Tulokset

  On hassua, miten treenistä on saanut tuloksia, vaikka ennen treeniä ei ollut erityistä syytä treenata. Muuta kuin se tieto, että tällä ikää niin pitäisi jo tehdä. Voin vain kuvitella treenin hyötyjä sille, jolla on tuntuvia ongelmia lantionpohjalihasten kanssa.

  Jokatapauksessa jotain on tapahtunut. Minulla ei ole ollut virtsankarkailua koskaan, mutta kun kuukauden Perfect PFE-laitteella harjoiteltuani aivastin, niin huomasin, että en joutunut enää pinnistämään aivastuksen aikana lihaksiani ”yhteen”. Näin olin tehnyt huomaamattani aikaisemmin. Eli tietoisesti jännittänyt lantionpohjalihaksia, jotta ei tule virtsankarkailua. Nyt en tee tuota enää. Lantionpohjalihakseni on vahvistunut niin, että niiden automaattinen supistus aivastaessa riittää.

  Tuloksia on muitakin, pitkään jatkunut lantio/alaselkäkipuni on poissa. Tuskin sattumaa, että juuri nyt? Lantionpohjalihaksethan tukevat lanneselkää ja ne ovat yhteydessä syvien vatsa- ja selkälihasten kanssa. Koko lantionseutuni tuntuu rennommalta ja kevyemmältä. Aivan kuin se olisi ”hierottu auki”. Hassua. Osa hyödyistä liittyy seksiin, ei niistä sen enempää, mutta niitäkin on.

  Aion ehdottomasti jatkaa vielä treeniä, ainakin ylläpitävästi. Ei tässä enää nuorruta, nyt on hyvä pitää kehostaan kaikin puolin huolta.

  Voin lämpimästi suositella Perfect PFE laitetta erityisesti kaikille niille, joiden on ollut aikaisemmin vaikeaa aloittaa lantionpohjalihasten harjoittaminen. Tämän helpommaksi se ei enää tule ja oman kokemukseni perusteella tuloskin on taattu.

  Pitäkäähän naiset alapäästänne huolta!

  lantionpohjalihas harjoitus

  Vastaa

  Sulje
  ×

  Cart