• You are currently viewing Hiihtoloma -kun vanhemmat on töissä ja lapset lomalla

  Hiihtoloma -kun vanhemmat on töissä ja lapset lomalla

  Meidän pojilla alkoi hiihtoloma! Mutta meillä vanhemmilla ei. Mitäs nyt? Se on aika haastava juttu kun lapset on lomalla, mutta vanhemmat töissä. Meillä on se tilanne nyt ja kyllähän tämä vähän tasapainottelua vaatii. Onneksi pojat on jo vähän isompia ja pärjäävät keskenään, mutta olisihan se ihan huippua jos eivät pelaisi sisällä koko hiihtolomaa!

  Miten tämä järkätään meillä?

  Tämä tilanne vaatii sen, että täydelliseen hiihtolomaan ei kannata pyrkiä. Nyt mennään siitä missä aita on matalin.

  Eli pojat pyörivät päivisin aika paljon keskenään. Mä olen täällä kotona töitä tekemässä, mutta mitään erityistä yhteistä lomaohjelmaa meillä ei juurikaan ole. Noh lupasin, että käydään kylpylässä joku päivä, mutta muuten ollaan täällä kotinurkissa.

  Poikien isä tekee töitä kolmen päivän välein, mutta on poissa sitten koko vuorokauden. Eli Pekan kanssa pojat saattaa jonain päivänä käydä kiipeilemässä tai tehdä jotain muuta kivaa. Meillä Oscar haluaisi lähteä kokeilemaan padelia, ehkä käyvät sielläkin?

  Harmi juttu on, että Pekalla on nyt alkamassa myös toinen työprojekti mikä vaatii läsnäoloa päivittäin. Vähän huonoon saumaan sattui tämä juttu.

  Suurin ongelma näiden poikien kanssa on ulkoilu. Nämä jäbät istuisivat kuin tauti koneiden ääressä jos heitä ei passittaisi väkisin ulos. Toki laskettelu ja muut isommat aktiviteetit kiinnostavat, mutta niihin lähteminen olisi sitten taas minun työajasta pois. Lisäksi melko kallistakin käydä joka päivä laskettelemassa.

  Joten nyt mennään niin, että saavat pelata päivät, mutta ulkoillakin pitää. Käykööt vaikka pulkkamäessä ja luistelemassa jos eivät muuta keksi. Tuuppaan pojat kerran päivässä ulos ja jatkan omia töitäni. Tehkööt mitä tekevät. Seuraa heillä on toisistaan.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by ?Jonna-Emilia ? (@poikienaitiblogi)

  Mitä jos pojat olisivat vielä pieniä?

  On meillä näitä tilanteita ollut silloinkin kun pojat olivat pieniä. Taidettiin tehdä niin, että Pekka otti lomapäiviä niille arkipäiville kun pojat oli lomalla. Minä jatkoin töissä. Pienten lasten kanssa kun tällainen nykyinen sekava hengailu olisi tietysti aika mahdotonta.

  Meidän pojat ovat olleet kyllä ihanan omatoimisia pienestä asti. Niille ei ole passattu aamupalaa naaman eteen ja leikitkin ovat keksineet itse ilman aikuisia. Leikit yhdessä on aina sujuneet ilman riitoja. Näistä jutuista osaan olla todella kiitollinen. Aika pientenkin kanssa olen siis voinut tehdä muutakin kuin olla 100% läsnä koko ajan lapsille. Olen pystynyt tekemään etätöitä lasten ollessa kotona ihan hyvin, perustin aikanaan jopa yrityksen ja opiskelin kun Ollie oli kotosalla.

  Hankaluuksia on ollut vain räjähtävän kodin kanssa. Jos pojat pyörivät täällä vapaasti keskenään, niin koko asunto räjähtää muutamassa tunnissa. Tämä on ollut näin aina, poikien iästä huolimatta. Tässä asiassa voin kaiketi katsoa peiliin, mutta toisaalta meillä on ollut muita juttuja mihin on ne kasvatuksen paukut pistetty. Pojat ehtii kyllä siivoamaan kyllästymiseen asti kun asuvat omillaan.

  Mites teillä muilla on hiihtoloma järkätty jos vanhemmilla ei ole lomaa?

  Hei, olis tosi kiva jos seuraisit mua myös Instagramissa 🙂

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by ?Jonna-Emilia ? (@poikienaitiblogi)

   

   

   

  Vastaa