• You are currently viewing Perheloma Lapissa -mitä tekisin toisin?

  Perheloma Lapissa -mitä tekisin toisin?

  Palailemme tässä juuri lomalta Lapista. Olimme Ylläksellä kolmen perheen eli kuuden aikuisen ja yhdentoista lapsen voimin lomailemassa. Meidän omaan kyytiin ja majoitukseen kuului omien lasten lisäksi Ossianin ystävä.

  Olimme Ylläksellä viime vuonna ensimmäisen kerran, se oli yhteistyö reissu joten se oli aika erilainen kuin tämän vuoden reissu. Oli oikeastaan hyvä, että olimme käyneet jo testailemassa Ylläksellä kaikenlaista, joten tiesimme valmiiksi mitä haluamme siellä tehdä.

  loma lapissa
  Lapset laskivat aamusta iltaan.
  loma lapissa
  Mun patikointikaveri.

  Perheloma Lapissa, millä matkustaa?

  Kirjoittelin jo aikaisemmin blogikirjoituksen vinkeistä miten Lappiin voi matkustaa edullisemmin. Me olimme siinä vaiheessa jo päättäneet lähteä autolla reissuun, mutta ehdottomasti tuo bussivaihtoehto edullisuutensa vuoksi on seuraavaksi kokeilussa.

  Omalla autolla matkanteko oli mutkatonta, ajoimme 13h, mutta meillä oli iso pakettiauto ja teimme matkaa mukavan rauhassa. Pysähdyksiäkin oli useampia, koska koira.

  Lähdimme matkaan aamulla klo 6.00, koska Lapin päässä pimeällä ajaminen ei ole niin kovin kiva juttu. Ajatuksena oli myös se, että saadaan rauhassa illalla asettua taloksi meidän huoneistoon. Paluumatkalle lähdettiin vasta 9.00.

  Ylläs
  Upeat Ylläksen maisemat
  Perheloma Lapissa
  Olliekin innostui laskemisesta.

  Mihin varautua kohteessa?

  Me lähdettiin matkaan mahdollisimman vähillä varusteilla ja pakkauksilla. Muuten valinta oli oikea, mutta ehkä buff-huivit olisi kannattanut ottaa mukaan, keväästä huolimatta. Lapissa on siis hyvä varautua aika vaihtuviin sääolosuhteisiin.

  Oli tosi kätevää kun oli huoneisto, missä sai pestyä vaatteita sitä mukaa kun niitä käytettiin, silloin mukaan ei tarvinnut pakata niin kamalasti tavaraa. Huoneisto mahdollisti myös ruuan valmistuksen kämpillä. Hiihtokeskuksissa on nimittäin hyvä varautua siihen, että ruoka ja juoma baareissa ja ravintoloissa on super kallista.

  Meillä välineet ostettiin käytettynä ennen reissua ja uskokaa tai älkää, se tuli halvemmaksi kuin vuokrata kamat viikoksi. Mikäli laskukamojen kuljettaminen ei ole ongelma, niin suuri suositus tälle idealle.

  Itseasiassa jos jotain voisin tehdä toisin, niin olisin hankkinut murtsikkasukset itselleni myös ennakkoon, vuokraamon sukset olivat umpisurkeat ja hiihtäminen niillä oli lähinnä helvettiä.

  Ylläs
  Minä nautin poroista muualla kuin lautasella 🙂
  Lappi perheen kanssa
  Hiihtolenkki helvetistä 🙂

  Mitä tehdä perillä?

  Vaikka olenkin sponttaanien lomien ihminen, niin Lapissa ehkä jonkinlainen suunnitelmallisuus on poikaa.

  Meillä olisi hyvin voinut ottaa (ainakin pienemmille pojille) lasketteluliput vain viidelle päivälle, sillä vikoina päivinä laskettelu alkoi jo puuduttamaan. Loppuina päivinä olisi voinut käydä vaikka maastopyöräilemässä upeissa Lapin maisemissa tai pulikoimassa kylpylässä.

  Joissain hiihtokeskuksissa on sellaisia laskettelulippuja joissa 7 päivän sisään voi käyttää 5 valitsemaansa päivää, se olisi varmasti aika kätevä.

  Moni lapsiperhe lähinnä laskettelee Lapissa, mutta siellä on paljon muutakin tekemistä. Jos murtsikkahiihto ei ole lasten suosiossa, niin ehkä patiointi tai maastopyöräily uppoaa paremmin. Meillä pojat olisivat nauttineet myös moottorikelkkailusta, mutta se jäi tällä kertaa lapsilta väliin.

  Lapissa on mahtavat maisemat myös lumikenkäillä tai käydä vaikka koiravaljakkoajelulla.

  Kivaa tekemistä lapsille löytyy ihan perus asioistakin. Pulkkamäkeä ja kukkulankuningasta. Grillailua kodalla ja kaakaota metsässä.

  Ylläs
  Kookos pääsi gondoliajelulle
  Ylläs
  Patikointireissun maisemia

  Loman parhaat palat

  Meidän loman parhaat palat on helppo listata. Meille sattui aivan mielettömät ilmat, kevätaurinko paistoi ja helli. Parasta oli lasketella aurinkoterassille nauttimaan upeasta säästä.

  Oma suosikkini oli myös kevyt patikointi metsän keskellä olevaan tunnelmalliseen kahvilaan.

  Revontulet näimme tanssimassa taivaalla useampanakin iltana. Ilmeisemmin ne näkyvät keväällä Lapissa todennäköisemmin. Välillä ne näkyi jo kymmeneltä illallla meidän omalle parvekkeelle.

  Seura oli myös mahtavaa! Kiitos matkakumppaneille ikimuistoisesta reissusta.

  Revontulet Ylläs
  Revontulet omalta parvekkeelta

  Revontulet

  Nyt on se tunne, että ehkä ensi kerralla Lappiin johonkin uuteen kohteeseen. Sitä ennen kuitenkin palmujen alle.

  Vastaa