• You are currently viewing Lappiin edullisemmin -vinkit talteen

  Lappiin edullisemmin -vinkit talteen

  Miten matkustaa Lappiin edullisemmin?

  Lappiin matkustetaan nyt paljon. Talviset maisemat, värikäs taivas ja monipuoliset aktiviteetit houkuttavat meitä suomalaisia lomailemaan omien rajojen sisäpuolella. Lappi onkin monen perheen lomakohteena tänäkin talvena.

  Me ollaan lähdössä maaliskuussa taas Lappiin ja koska me ollaan suurperhe, niin sille reissulle saa todella varata paljon rahaa! On tavallaan aika sääli, että Suomimatkailu on niin kallista, sillä kyllähän sitä tekisi useamminkin, jos hintataso olisi kohtuullisempi.

  Moni perhe ei edes voi matkustaa kotimaassa, koska hinnat ovat niin hurjia. Ruoka ja hotellit, matkoista puhumattakaan, ovat todella hintavia.

  Lappiin edullisesti

  Lappiin edullisemmin

  Koska meilläkään ei ole liikaa rahaa ja koska olen luonteeltani myös hieman pihi, niin olen tutkaillut tässä pidemmän aikaa erilaisia vaihtoehtoja miten Lapissa voisi lomailla mahdollisimman edullisesti.

  Meidän tuleva reissu on jo aikalailla suunniteltu, mutta ajattelin jakaa teille muille nyt vinkkejä siitä miten matkantekoa ja kustannuksia voi vähän tiputtaa.

  Matkat

  Ensimmäinen säästökohde on matkat. Sillä on perheen koosta riippuen aika isokin merkitys, miten ja millä reissuun lähdetään.

  Juna -yöjuna kallis, päiväjuna halpa

  Yöjuna on kallis. Meidän koko poppoolta puhuttaisiin reippaasti yli tonnista. Yöjuna on siis poissuljettu jos matkaan halutaan edullisesti.

  Jos olet matkalla ihan pohjoiseen, niin yksi vaihtoehto on ottaa päiväjuna Rovaniemelle (päiväjuna huomattavasti halvempi) ja jatkaa siitä matkaa eteenpäin esimerkiksi vuokra-autolla. Tämä on hyvä vaihtoehto pienelle perheelle. Isolle perheelle vuokra-autojen hinnat pomppasivat taas pilviin.

  Jos sinulla asuu Rovaniemellä tuttuja joiden luona voit yöpyä tai löydät edullisen majoituksen, niin yksi vaihtoehto on hypätä seuraavana aamuna siihen samaan yöjunaan mihin et hypännyt alunperin. Yöjunalla meno-paluu on yhdelle hengelle noin 220€. (Helsinki-kolari). Mutta Rovaniemelle saattaa päästä meno-paluu 60€. Rovaniemeltä kolariin meno-paluu 30€ Eli yhteensä 90€. Siinä säästää jo puolet rahasta. Isolle perheelle se on aika säästö.

  Rovaniemeltä voi myös jatkaa matkaa bussilla tai taksilla. Niistä en itse selvittänyt sen enempää, mutta varmasti jotain vaihtoehtoja löytyy.

  Bussi -yllättävän edullinen

  Ainakin Helsingistä pääsee todella edullisesti bussilla Lappiin. Onnibuss ajaa Lappiin ainakin Helsingistä, hinta yhdelle matkustajalle vain 24,90€. Siinä on jo isolle perheelle aika säästö matkassa, kun meno-paluu maksaa vain 50€/naama. Matkahuollon kautta kannattaa myös katsella busseja.

  Lentokone -etsi tarjouksia

  Lentokoneella pääsee nopeasti Lappiin. Hinnasto on hyvin laaja ja lentoja kannattaakin kytätä aktiivisesti, joskus voit löytää lennon muutamalla kympillä. Esimerkiksi Finnair ja Norwegian lentää Lappiin. Halvimmillaan lippuja voi saada 30€ pintaan, jolloin meno-paluu on 60€. Mutta tuolla hinnalla ei yleensä pääse Rovaniemeä pidemmälle.

  Oma auto tai vuokra-auto -riippuu perheen koosta kannattaako

  Me päädyimme tähän vaihtoehtoon. Ajamme tänäkin vuonna Lappiin omalla autolla. Tämä siksi, että näin isolle porukalle se on edullisin vaihtoehto. Vaikka auto veisi paljon bensaakin niin silti. Lisäksi voi kulkea oman aikataulun mukaan ja perillä on auto käytössä liikkumista varten.

  Vuokra-autojakin katselimme, mutta jälleen kerran isojen perheiden vuokra-autoja on vaikea löytää ja jos löytää niin hinnat on korkeat. Hinta nousisi kokonaisuudessaan jo samoihin lukemiin kuin mennä sillä yöjunalla tai lentokoneella. Pienempi perhe voi kätevämmin mennä vuokra-autolla Lappiin, autoja saa vuokralle jopa 30€ päivähintaan.

  lapping

  Laskettelu ja muut aktiviteetit

  Välinevuokrat ovat laskettelukeskuksissa aika hulpeita. Voit päästä edullisemmin jos vuokraat välineet koko kaudeksi jo kotikunnastasi. Välineitä saattaa vuokrata yksityiset tahot tai esimerkiksi pienemmät laskettelukeskukset. Löysin edullisimmillaan kaudeksi vuokratut välineet 120€ hintaan, lapset 100€. Viikon vuokraus kohteessa maksaa kaiketi aika saman verran, joten loman pituus vaikuttaa siihen, mikä on järkevintä.

  Välineitä voi ostaa myös käytettynä edullisesti. Edullisimmillaan hinnat ovat silloin kun kausi ei ole parhaimmillaan, joten katsele tarjouksia keväällä kun ihmiset koittavat päästä talvitavaroistaan eroon.

  Lue myös: Lappi ja Ylläs perheen kanssa -unelmat todeksi

  Ruoka ja majoitus

  Ruokalaskussa säästää varmasti eniten silloin, kun valitsee majoituspaikan missä voi itse tehdä ruokaa ja tekee sitä oikeastikin. Itse en halua lomalla tehdä ruokaa (ainakaan koko ajan) joten tähän ollaan valmiita laittamaan rahaa. Käymme ulkona syömässä, mutta mahdollisesti joskus teemme itsekin ruokaa.

  Majoituspaikkojen hintoja kannattaa vertailla rauhassa, jos hinta on sama, mutta toiseen kuuluu ilmainen aamupala, niin isolle perheelle ei ole vaikea valita kumman valitsee. Joihinkin majoituksiin kuuluu mukaan laskettelulippuja, tällaisia majoitusvaihtoehtoja myy yleensä yksityiset tahot.

  Isommalla porukalla voi löytyä edullisempi vaihtoehto majoittumalla isossa yhteismökissä. Katselimme itsekin tällaisia vaihtoehtoja aluksi ja isoimpiin mökkeihin mahtuisikin jopa kolme perhettä. Luovuimme kuitenkin ajatuksesta, kun jokaisella matkaan lähtevällä perheellä on niin erilaiset rytmit.

  Muista huomioida myös majoituksen sijainti. Onko sinulla auto käytössä ja paljonko autolla edes takas ajeleminen vie bensaa (ja hermoja)?

  Mitä aikaisemmin on liikkeellä, sitä enemmän majoitusvaihtoehtoja löytyy.

  Ajankohta ja paikka

  Olisiko teidän perheellä mahdollista matkustaa loma-aikojen ulkopuolella? Usein se on edullisempaa, sen lisäksi nyt korona-aikana myös turvallisempaa. Matkat ja majoitukset saattavat olla paljon huokeampia loma-aikojen ulkopuolella.

  Katso lomanviettopaikkoja vähemmän tunnetuista hiihtokeskuksista ja kohteista. Ne tunnetuimmat ovat todennäköisesti myös kalleimmat.

  Kurkkaa esimerkiksi Hetta, Olos, Pallas, Suomutunturi, Kommattivaara, Salla, Saariselkä, Posio, Sodankylä ja Kilpisjärvi.

  Kerro lisää vinkkejä kommentteihin, niin lisään ne listaan! 🙂

  Vastaa