• You are currently viewing Selätä flunssa – oletko jo kokeillut nämä kikat?
    Photo by Louis Hansel

    Selätä flunssa – oletko jo kokeillut nämä kikat?

    Flunssa on yleinen virusinfektion aiheuttama sairaus. Kun säät kylmenevät, saa monet ihmiset flunssan oireita. Olotila muuttuu vetämättömäksi ja saattaa olla kurkku kipua, yskää, nuhaa, pientä kuumeilua ja lihassärkyjä.

    Lue myös: Taudit jyllää – vinkit vastustuskyvyn parantamiseen

    FLUNSSA PUSKEE PÄÄLLE – OLETKO JO KOKEILLUT NÄITÄ KONSTEJA?

    Kun sää kylmenee, alkaa ihmisen vastustuskyky heiketä ja näin ollen on suurempi todennäköisyys sairastua. Tähän artikkeliin on koottu arkisia tekoja, jotka eivät virallisesti paranna, mutta auttaa lieventämään oireita ja näin ollen mahdollisesti pystyt selättämään flunssaisen olon nopeammin.

    POPSI APPELSIINEJA
    Appelsiinit sisältävät paljon C – vitamiinia, jonka tehtävänä elimistössä on tukea vastustuskykyä ja vähentää väsymystä ja uupumusta.

    LEPÄÄ RIITTÄVÄSTI
    Hyvä ja riittävä yöuni parantaa vastustuskykyä. Jos mahdollista, lepää myös päivällä.

    NAUTI NESTEITÄ TASAISESTI PITKIN PÄIVÄÄ
    Jotta elimistö ei pääse kuivumaan, kannattaa muistaa huolehtia nestetasapainosta. Toki riittävästi nesteitä tarvitaan joka päivä, mutta erityisesti flunssaisena kannattaa nauttia paljon nesteitä, sillä esimerkiksi kuumeen aikana sitä häviää elimistöstä normaalia enemmän ja silloin kun elimistö toimii kunnolla, se jaksaa taistella paremmin pöpöjä vastaan kuin tilassa, jossa elimistö on jo päässyt kuivumaan.

    KUPPI KUUMAA
    Jos paleltaa, lämmin juoma auttaa ja monesti myös tuo hetkeksi helpotusta kipeälle kurkulle.

    KOKEILE HÖYRYHENGITYSTÄ
    Perinteinen höyryhengitys eli hengittäminen pyyhe pään päällä ja kasvot lähellä vesikulhoa on hyvä keino avata tukkoisia hengitysteitä. Myös lämmin suihku toimii samalla tavalla.

    SINKKI
    Virallisia tutkimustuloksia sinkin toimivuudesta ei ole, mutta kun kuulee keskustelua flunssasta ja sen häädöstä, kuulee usein puhuttavan sinkkitableteista. Poikien äidit toimitus ei ota kantaa väittämään.

    VANHAN KANSAN SIPULIKIKKA
    Monesti iäkkäämmiltä ihmisiltä saa kuulla, että flunssaa voi hoitaa laittamalla sipulia sukkiin, mieluiten villasukkiin ja yöksi. Tai toinen sipulikonsti on laittaa sipuleita sängyn viereen yöksi ja tukkoisuuden pitäisi aamulla olla tiessään. Poikien äidit toimitus ei ota kantaa väittämään.

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa