• Lékué PopCorn-astia / Mastermark Brands Oy

  Testaajat: Verneri ja Viljami 6v

   ”Näitä on helppo tehdä ja parasta on paukkuvat, tanssivat  popcorninjyvät”

  Tämä on kaupallinen yhteistyö Mastermark Brands Oy:n kanssa, joka tuo espanjalaisia Lékué -merkkisiä tuotteita maahan.

  Tällä kertaa kaksospojat Verneri ja Viljami pääsivät testaamaan hauskan ja turvallisen popcorn-astian. Viime vuosina on puhuttu siitä, kuinka mikrossa pusseissa valmistettavat popcornit eivät olisi tutkimusten mukaan kovin terveellisiä,  koska niiden pakkaukset sisältävät hormonitoimintaa häiritseviä fluorattuja yhdisteitä ( Kuningaskuluttaja 21.5.2015). Kotitekoiset jyvä-popcornit ovat kuitenkin lähes superfoodia. Popparit, kuten niitä tuttavallisemmin kutsumme, valmistuvat helposti ja terveellisesti ilman rasvaa ja lisäaineita Lékuén PopCorn -astiassa.

  Tilaa nyt omasi koodilla ÄIPPÄ Mastermarks Brandin verkkokaupasta -30% alennuksella ja ilman toimituskuluja (normaalisti 10€).  http://www.mastermarkbrands.fi/tuotemerkit/lekue/tuotteet/muut-keittio-ja-leivontavalineet/popcorn-0200226r10/

  Pojat saivat valmistaa popcornit alusta loppuun ja oikein hienosti se sujuikin ilman suurempia kommelluksia. Yleensä haluan itse tehdä popcornit nostalgisesti kattilassa, koska jyvät pitävät hassua ääntä kannen alla ja varsinkin lapsena sai aina jännittää lentääkö kattilan kansi. Lasten en anna tietenkään valmistaa popcorneja kattilassa, koska se vaan nyt on turhan riskialtista hommaa. Pusseissa olevat mikropopcornit saattavat taas helposti kärähtää, jos niitä ei seuraa silmä kovana. Popcorn-astialla valmistus on kuitenkin turvallista ja helppoa myös lapsille. Toki aikuisen on aina hyvä olla lähettyvillä, kun lasten antaa touhuta itsenäisesti keittiössä. Kaksoset saavat ainakin yhdessä sellaisen kaaoksen keittiöön, että oksat pois. Silti pitää antaa kokeilla kokkailun saloja, koska se on vaan pojista niin hauskaa.

  Mikä PopCorn-astia on?

  Popcorn-astia on valmistettu myrkyttömästä BPA-vapaasta platinasilikonista. BPA on Bisfenoli A eli synteettinen estrogeeni. Sitä käytetään useiden muovituotteiden valmistuksessa. Bisfenoli A:n on todettu häiritsevän hormonitoimintaa ja immuunipuolustusjärjestelmää.  Silikoni on kestävä materiaali, jonka vuoksi se kestää erinomaisesti myös kuumuutta. Tosin terävät esineet kannattaa pitää kaukana. Popcorn-astia on kokoontaitettava ja se säästää näin tilaa. Astian voi pestä astianpesukoneessa.

  Vinkit PopCorn-astian käyttäjille

  Popcornit ovat tunnetusti lapsille mieleinen herkku ja ovatkin terveellisimmästä päästä. Niissä on vähän rasvaa ja paljon kuituja ja tutkimusten mukaan ne sisältävät jopa enemmän polyfenoleiksi kutsuttuja antioksidantteja kuin hedelmät keskimäärin. Erityisesti maissinjyvien kuoret ovat oikea terveyspommi (American Chemical Societyn kokouksessa 25.3.2012 esitelty tiedote tutkimustuloksista).Toki näissäkin kohtuus. Ilman rasvaa ja suolaa ne sopisivat kuitenkin useinkin nautittaviksi.

  Popcornin valmistustapa riippuu siitä, minkälainen mikro ja minkä tyyppinen maissi on käytössä. Aluksi kannattaa valita valmistustavaksi kaksi minuuttia täydellä teholla. Sen jälkeen on hyvä kurkata astiaan ja jos popcorni ei ole vielä valmista, kannattaa niitä kuumentaa vielä 30 sekuntia, kunnes kaikki jyvät ovat poksahtaneet.

  Popcornit voi maustaa haluamallaan tavalla esimerkiksi erilaisilla yrteillä, voilla, oliiviöljyllä tai sitten makeiksi hunajalla, kinuskilla tai ihanalla suklaalla. Käytä tummaa suklaata, jos haluat popcorneista oikein terveellisiä 😉 Popcornien sekaan voi laittaa pähkinöitä, aurinkokuivattua tomaattia tai murtaa vaikka palan feta- tai sinihomejuustoa. Vain mielikuvitus on rajana. Astian mukana tulee reseptivihkonen, jos oma mielikuvitus loppuu. Eipä sitä olekaan aiemmin tajunnut, kuinka monpuolinen herkku popcorn voi ollakaan. Lastenkin voi antaa itse ideoida  mausteet. Curry oli meidän perheen mielestä hauskan kipakka mauste popcornien sekaan. Pojat halusivat ensimmäisen kerran lisätä joukkoon myös vähän voisulaa. Makeat popcornit myös houkuttelevat ja aiomme ehdottomasti kokeilla jatkossa erilaisia makeita vaihtoehtoja. Joten ei muuta kuin paukuttelemaan!

  Parhaat palat

  Poikien TOP3

  1. Popcornia on kiva tehdä, kun se paukkuu ja tanssii.
  2. Hauskaa, kun saa ihan itse tehdä.
  3. Onneksi se on nopeaa, ei jaksa millään odottaa!

  Äitien TOP3

  1. Astian valmistusmateriaalista plussaa ja turvallinen tapa valmistaa lasten popcornia.
  2. Tummalla suklaalla maustetut popcornit ehdoton suosikki!
  3. Ihana värikäs astia.

  Lisää Poikien testiryhmän testauksia täällä

  Kommentit

  Vastaa