• You are currently viewing Tämä on sinulle kiusaajan äiti

  Tämä on sinulle kiusaajan äiti

  Tämä on sinulle kiusaajan äiti.

  Jokainen äiti tunsi todennäköisesti piston sydämessään. Koskeeko tämä minua, onko juuri minun lapseni kiusaaja, mistä sen voi tietää? Jos lapsesi istuu toistuvasti jälki-istunnossa, on koulussa puhuttelussa, kotiin tulee viestiä huonosta käytöksestä, (toki näitäkin tulee eri aiheista), mutta lue tarkkaan mistä on kyse, koska ehkä se ei olekaan ajojahtia tai ymmärtämättömyyttä juuri sinun lapsesi käytöstä kohtaan vaan ehkä juuri sinun lapsesi on kiusaaja.

  Sanotaanko hänen haukkuvan muita oppilaita, rikkooko hän toisen omaisuutta. Hän on kiusaaja. Jos tällaisia viestejä ei kotiin kuulu, lapsesi ei varmaankaan ole kiusaaja, mutta muista että tilanne voi muuttua ja ole hereillä viestien suhteen mitä kotiin tulee. Minäkin yritän olla, jotta minun kiusattu lapseni ei muuttuisi kiusaajaksi.

  Lue myös: Ärsyttävän epäloogiset koronarajoitukset lapsille

  Jos lapsesi on haukkunut toista lasta ja vastaus on, se oli vaan läppää, se oli vaan tsoukkii, sekin sano niin. Haukuttava lapsi ei kiusaajansa nähden itke pahaa mieltään vaan vastaa ehkä takaisin, katso peiliin, oot itse tai on hiljaa… Tämä ei ole kavereiden kesken hauskaa huulen heittoa, tämä on kiusaamista. Jos lapset eivät muutenkaan kulje samassa porukassa ja ole samanvertaisia ”läpän heittäjiä”, tämä on kiusaamista.

  Kun haukkumista tapahtuu päivittäin ja siihen saadaan muitakin mukaan, se on kiusaamista. Kestäisikö sinun, kiusaajan äiti, itsetuntosi, jos päivittäin sinulle sanottaisi kuinka tyhmä, ärsyttävä, idiootti, vammainen, homo sinä olet?

  kiusaajan äiti

  Miten kiusaaminen loppuisi?

  Minä tiedän, että sinä luet tämän, koska sinäkin pelkäät, että juuri sinun lastasi kiusataan. Olet kenties ylpeä, että lapsesi on rohkea ja sanavalmis ja uskaltaa puolustaa itseään. Kun nyt katsot lapsesi kauniita silmiä, muista että hän voi vedättää sinua herttaisuudellaan 6-0 ja tekee sen kerta toisensa jälkeen ja juuri sinä, kiusaajan äiti, annat lapsesi uhriutua etkä laita häntä kantamaan vastuuta hänen sanoistaan tai teoistaan. Pelkkä anteeksi ei enää riitä, vaan sinun, kiusaajan äiti, on saatava kiusaaminen loppumaan.

  Nyt kysynkin sinulta kiusaajan äiti, miten sinä haluat, että minä toimin? Miten sinä toimisit minun tilanteessani?

  Laitanko viestin sinulle, soitanko, tulenko käymään, ilmoitanko kouluun? Olen vuosien varrella tehnytkin näistä kaiken, lapsesi lopettaa juuri sen mihin on puututtu, mutta jatkaa jollain toisella tavalla. Tätähän on jatkunut jo vuosia. Aina kiusaamisen kohde ei ole oma lapseni, mutta aina joku. Joten kiusaajan äiti, miten sinä tämän lopetat?

  Lue myös: Poikaani kuristettiin päiväkodissa. Mitä nyt?

  Sillä aikaa kun minä kuivaan lapseni kyyneleitä ja kerron, että lapsesi käyttäytyy väärin kerta toisensa jälkeen, olisi sinun tehtäväsi kertoa lapsellesi mikä on hyvän läpän ja kiusaamisen ero, koska hän ei selvästikään sitä vielä tiedä ja mitä tarkoittaa toisen omaisuus ja saako siihen koskea.

  Paljon on kiusaaminen esillä, paljon puhutaan kuinka siihen pitää puuttua, ei saa ummistaa silmiä. Kiusatun äidin näkökulmasta keinot ovat vähissä, on todella kädetön olo, raivo on niin valtava oman lapsen puolesta, että ne keinot mitä näillä tunteilla haluaisi käyttää, ei laki salli eikä ne rakentavia olisikaan. Myöskään se voi voi, ethän enää tee niin, ei auta tuon taivaallista, vaan aina palataan tähän samaan pisteeseen.

  Niinpä kysyn teiltä äidit, isät, opettajat, lasten kasvattajat miten voin auttaa omaa lastani?

  Vastaa