Poikien TOP 5 joululahjat (3-10v)

Meidän poikien äitien on helppoa ostaa omille pojillemme joululahjat. Vaikeampaa ostaminen on silloin kun ei ole äiti pojalle, mutta pitäisi ostaa lahja kummipojalle tai siskonpojalle. Keräsin tähän vinkkejä joululahjoista niille aikuisille, jotka eivät ole ihan perillä mikä poikaa missäkin ikävaiheessa kiinnostaa.

Mainittakoot kuitenkin, että nämä ovat vain ympäripyöreitä lahjatoiveita, jotka kiinnostavat isoa osaa pojista, mutta ei toki kaikkia. Lahjansaajan mielenkiinnon kohteet on hyvä aina tarkistaa.

christmas-kids-gifts-old-643977_960_720

TOP 5 joululahjavinkit

Poika 3-6v

1. Teematuotteet

Suurin osa pienistä pojista fanittaa jotain teemaa tai hahmoa. Oli se sitten Supermies, Ryhmä Hau tai vaikkapa Palomies Sami. Meidän 3 vuotias on hulluna Frozeniin. Kun selvität lahjansaajan fanituksen kohteen voit ostaa lähes mitä tahansa sen teeman sisältä.

2. Musiikkilelut

Pienet pojat rakastavat ääntä. Joten mikäli haluat miellyttää poikaa lahjalla, voit hankkia hänelle jonkin soittimen. Sen ei tarvitse tietenkään olla oikea soitin, vaan esimerkiksi leikkirummut. Niillä saat varmasti pojan hyppimään riemusta. Niillä saat myös vanhemmat hyppimään…et kuitenkaan riemusta.

3. Jotain hoivattavaa

Pieni poika pitää pehmoleluista ja muista halittavista otuksista. Minun jokainen poikani on toivonut tässä kyseisessä ikävaiheessa joululahjaksi interaktiivista lelueläintä. Lelukoira onkin paljon halvempi ja siistimpi vaihtoehto perheelle kuin oikea lemmikki.

4. Parkkitalo tai pikkuautoja

Suurin osa pojista pitää autoista. Autoteemalla ei voi mennä kovinkaan paljon metsään. Parkkitalo ja potkuautot ovat yksi joulun suosikkilahjoista, mutta edullisemmastakin hintaryhmästä löytyy kivoja autoaiheisia leluja pojille, kuten monster-autot tai erilaiset hälytysajoneuvo pikkuautot.

5. Luukkukirjat 

Kirja on aina fiksu lahja, mutta pienet pojat pitävät erityisesti luukkukirjoista. Koska sadun kuuntelemisen lisäksi saa myös tehdä jotain. Ainakin meillä suosituimmat kirjat pienille pojille ovat aina olleet ne kirjat, joissa saa kurkata luukun sisään ja yllättyä aina uudestaan sieltä paljastuvasta kuvasta tai tekstistä.

Poika 7-8v

1. Legot

Tämä on poikien kestosuosikki, melkeinpä kaikissa ikävaiheissa. Legoja löytyy monesta eri aihealueesta, on LegoStarWars, LegoCity, LegoTechnic, LegoNinjago ja paljon muuta. Legot ovat myös siinä mielessä hyvä lahjaidea, että paketteja löytyy kaikista hintaluokista.

2. Älypelit

Ala-asteen aloittanut poika usein innostuu asioista joissa voi hieman haastaa omaa osaamistaan. Palapelit, lautapelit, Geomag rakennussarja tai rubikinkuutio saattavat olla mieluisia lahjoja.

3.  Yhteistä tekemistä

Toiminnalliset lahjat toimivat aina. Pojalle tärkeää on viettää aikaa läheisten kanssa, joten yhteinen tekeminen toimii varmasti. Päivä pulkkamäessä, kylpylässä tai keilaamassa aikuisen kanssa on varmasti yksi mieluisimmista lahjoista.

4. Konsolipelit

Kiinnostus konsolipeleihin herää. Pelikonsolit ovat aika arvokkaita, mutta mikäli pojalta sellainen löytyy jo valmiiksi, niin uusi peli pelattavaksi on taatusti enemmän kuin mieluisa. Peliä valitessa muista ikärajat.

5. Tietokirjat

Tiedonjanoiset pojat rakastavat erilaisia tietokirjoja sekä ennätyskirjoja. Mitä oudompia ja kummallisempia ennätyksiä kirjat ovat pullollaan, niin sen parempi.

Poika 9-10v

1. Vaatepaketti

Tämän ikäinen poika alkaa jo arvostamaan pehmeitä vaatepaketteja. Pojan maku pitää tosin tuntea hyvin. Osa pojista on jo todella tarkkoja vaatteidensa tyylistä sekä väreistä.

2.  Lahjakortti

Poika ilahtuu varmasti leffalipuista, lahjakortista tavarataloon tai sisäänpääsylipuista superparkkiin. Urheiluliikeen lahjakortti on hyvin todennäköisesti myös menestys.

3. Elektroniikka

Tämän joulun hitti on 4D lasit, joihin voi kiinnittää kännykän. Laseja löytyy myös pelikonsoleille. Älypuhelimet, kuulokkeet, soittimet, GoPro kamera ja muut vempaimet ovat joka pojalle mieluisia lahjoja.

4. Harrastusvälineet

Olipa pojan harrastus mikä tahansa, niin tässä vaiheessa harrastus alkaa jo maksamaan enemmän. Poika ja hänen vanhempansa ilahtuvat jos harrastukseen saa helpotusta pukinkontista. Poika pitää taatusti harrastukseensa liittyvästä lahjasta.

5. Sisustusta omaan huoneeseen

Oman huoneen tärkeys alkaa korostua ja sinne on kiva saada ihan omia henkilökohtaisia juttuja. Juliste tai taulu lempi jalkapallojoukkueesta,  tyylikkäät verhot tai ledivalot koristeeksi. Ison pojan huoneen pieniä yksityiskohtia.

poika avaa pakettia
Ihan pienet pojat taitavat tykätä kaikista eniten lahjapaperista. Ollien ensimmäinen joulu.

Lue myös: joulu reissussa vai joulu kotona

Poika joka tykkää prinsessoista

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arkistot