• You are currently viewing Musiikin vaikutukset hyvinvointiin
    Photo by Eric Nopanen

    Musiikin vaikutukset hyvinvointiin

    Musiikin kuuntelun positiiviset vaikutukset on tunnettu jo monien vuosien ajan. Nykyään esimerkiksi vaatekaupoissa soi musiikkia, jolla tavoitellaan lisää potentiaalisia asiakkaita. Hammaslääkärissä puolestaan musiikilla tavoitellaan potilaan rauhallista oloa ja hisseissä puolestaan musiikilla pyritään välttämään tylsistymistä. Mene ja tiedä onko asia juuri näin, mutta musiikilla sanotaan kyllä olevan paljonkin vaikutuksia ihmisten mielialaan ja hyvinvointiin.

    MUSIIKIN VAIKUTUKSET MIELIALAAN

    Musiikin sanotaan vaikuttavan tunteisiimme suoremmin kuin mikään muu taiteenlaji. Toki on yksilöllisiä eroja millä tavoin musiikki meihin vaikuttaa ja myös meidän ihmisten musiikkimieltymykset eroavat toisistaan.

    Lue myös: Viinilasi silloin, oluttuoppi tällöin – onko se pahaksi?

    Kuuntelu aktivoi molempien aivopuoliskojen hermostossa osia, joiden tehtävänä on säädellä vireyttä, tarkkaavaisuutta, muistia sekä tunteita. Jo pienet lapset nauttivat kun heille lauletaan tai esimerkiksi päivähoidossa koko lapsiryhmä yhdessä istuu lattialle piiriin laulamaan ja soittamaan. Erityisesti itselleen mieluisan musiikin kuuntelu aktivoi aivoja laajalti sekä vaikuttaa positiivisesti mielialaan, stressin kokemiseen ja kognitiiviseen suorituskykyyn.

    Eroaako sinulla musiikki tyyli, jos lähdet ulos lenkille tai tavoitteenasi on vauhdikkaan päivän jälkeen rauhoittaa mieltäsi ja valmistautua yöunille?

    Lähde: eläkeliitto, vahvike

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa