• Puuhamaa, testiryhmän testissä

  Testaajat: Ossian 11v, Oliver 9v, Oskari 8v, Oscar 7v, Viljami ja Verneri 6v ja Ollie 3v.

  Kuva puuhamaasta

  Puuhamaan juna“Puuhamaa on jännä paikka, Puuhamaa se on iloinen, Puuhamaassa vietät vaikka, koko päivän kesäisen, sellainen on Puuhamaa”.

  Varmasti useampi meistä muistaa lapsuudesta tämän rallatuksen. Paikka huokuu nostalgiaa. Kun astut portista sisään, nousee väkisinkin hymy huulille. Omat lapsuudenaikaiset vierailut muistuvat mieleen ja kirjaimellisesti muutut taas lapseksi. Se Puuhamaassa onkin hienoa, että siellä on melkein jokaiselle jotakin. Rento kesäpäivä on taattu Puuhamaassa. Paikan ideakin on hieno; jokaisessa aktiviteetissa joutuu itse liikkumaan. Myös aikuiset saadaan nerokkaasti liikkumaan; jos ei laitteissa kieppumisella ja lasten perässä juoksemalla, niin sitten pantilla vuokrattavilla kärryillä, joilla voi väsynyttä jälkikasvua vetää perässään. Kärry on käytännöllinen myös eväiden ja muiden tavaroiden kuskaukseen 😉 .

  Puuhamaan kärry

  Janakkalan Tervakoskella sijaitseva Puuhamaa on tänä vuonna 34. kesää auki. Vanhan paperitehtaan sahan paikalle vuonna 1984 noussut aktiviteettipuisto, on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Pääasiallinen kohderyhmä on 3-12 -vuotiaat lapset. Poikien äideillä oli ilo päästä tutustumaan, tällä kertaa seitsemän pojan testiryhmänsä kanssa, hassunhauskaan Puuhamaahan. Testiryhmän poikien iät osuvat sopivasti kohderyhmän ikähaitariin, nuorin 3-vuotias ja vanhin 11-vuotias, joten paikka sopii meille kuin nenä päähän. Pojat odottivat kovasti juhannusaattoon osuvaa vierailuamme ja aamusählinkien jälkeen pääsimme vihdoin liikkeelle. Ilma ei ollut kuin morsian, mutta emme antaneet sen häiritä. Meille kätevintä oli lähteä omalla autolla, lyhyen välimatkan vuoksi. Puuhamaassa on iso parkkialue sisäänkäynnin yhteydessä. Puuhamaahan pääsee myös junalla ja bussilla. Junalla voi matkustaa joko Hämeenlinnaan tai Riihimäelle ja siellä vaihtaa bussiin. Testaus tehtiin yhteistyössä Puuhamaan kanssa.

  Mitä sieltä löytyi?

  Kuvia puuhamaasta

  puuhamaa

  Hymy todellakin levisi korviin, kun astuimme sisäänkäynnistä puiston puolelle. Alue ei ole omista lapsuusajoista kovasti muuttunut. Tietenkin uusia asioita on tullut vanhojen tilalle, mutta yleisilme muistuttaa menneistä. Vesipuisto näkyy jo parkkipaikalle, joten pojat eivät meinnanneet pysyä pelihousuissaan. Päätimme kuitenkin yhteistuumin pitää vielä uikkarit kassissa ja kiertää ensin muut puiston toiminnot. Heti sisäänkäynnin jälkeen saa panttia sekä pientä maksua (sesonkiaikaan) vastaan kärryn, johon pakkasimme tavaramme. Puiston ympäri kulkee kiva pikkujuna, johon voi sisäänkäynnin jälkeen hypätä. Pojat kuitenkin ryntäsivät heti Loopster-kuperkeikkakarusellin jonoon. Tämä olikin testiryhmän yksi suosikkilaite, johon palattiin monta kertaa päivän aikana. Paikan maskotti Puuhanalle vierailee muuten päivittäin Loopsterin luona.

  Lue myös: Kesätekemistä lapsille

  Loopsterin jälkeen osa porukasta säntäsi Tarzan- ja viidakkoradalle. Siellä saa helposti kulutettua useamman tunnin niin lapset kuin aikuisetkin. Toinen puoli porukasta suuntasi uhkarohkeasti Victorian putoukselle, joka on iso, kahden istuttavalla kumiveneellä laskettava liukumäki. Liukumäkeen kiivettiinkin päivän aikana valehtelematta tuhat kertaa. Puuhamaassa on myös useampi formularata. Jokaiseen on oma pituusrajansa, joten jokainen testiryhmämme jäsen pääsi ajamaan formula-autoa. Tästä ehdottomasti plussaa, pienimmällekin ryhmän jäsenelle jäi hyvä mieli. Liikennepuistossa viihtyivät kaikki pojat ja saivatkin siellä oikein hauskat rosvo ja poliisi -leikit aikaiseksi. Me äidit saimme hetken omaa aikaa ja käytimmekin sen tehokkaasti läheisellä penkillä istumiseen ja auringosta nauttimiseen.

  Puuhamaa

  Vauhdinhurmaan päästiin useissa liukumäissä, trampoliineilla, pomppulinnoissa ja ilmamäissä. Rannassa ajelimme pelastusliivit päällä pikkulaivoilla ja joutsenilla. Viimeisenä suuntasimme vesipuistoon, joka oli ehdottomasti poikien suosikki. Siellä riittää tekemistä kaikenikäisille. Altaat on lämmitettyjä ja vesi niissä on noin 25 asteista. Viileästä ilmasta huolimatta, pojat jaksoivat pulikoida vesipuistossa useamman tunnin. Saunassa oli kätevä käydä lämmittelemässä välillä.

  kuvia puuhamaasta

  Kuvia puuhamaasta

  Kuvia Puuhamaasta

  Vinkit vierailijoille

  Suomen kesä tarjosi ilmojen puolesta kaikki parhaat puolensa päivän aikana. Se ei meitä kuitenkaan haitannut, koska alueella on katoksia, kahviloita ja sisäleikkipaikkoja, joten sadesuojaa riittää. Onneksi sadekuurot olivat lyhyitä ja aurinkokin pilkahteli aika-ajoin. Puistossa kannattaakin ehdottomasti vierailla, vaikka koko päiväksi ei olekaan luvattu aurinkoa. Pilvisinä päivinä puistossa on väljempää. Aurinkoiset päivät vetävätkin sitten paljon väkeä, mutta tuolloinkaan laitteisiin ei muodostu valtavia jonoja.

  Puuhamaan parhaita paloja on ehdottomasti se, että puistoon voi ottaa omat eväät. Grillialueet nurmikkoineen ja pöytineen houkuttelevat kesäiselle piknikille. Puuhamaassa on toki myös useampi grillikahvila ja buffetti, johon me tällä kertaa päädyimme. Myöhemmin poikkesimme vielä jäätelöille.

  Kuvia Puuhamaasta

  Puuhamaa-retkelle kannattaa varata koko päivä, meiltä jäi muutama paikka kiertämättä. Jos yhden päivän aikana ei kerkeä kaikkea testaamaan, voi ostaa toisen päivän lipun hintaan 13 €/kpl. Tämän lipun voi käyttää milloin vain loppukesän aikana. Innokkaimmille kävijöille on tarjolla kausikortti, jolla pääsee myös Serenaan, Visulahteen ja Tropiclandiaan. Vierailemme Puuhamaassa ehdottomasti taas ensi kesänä. Toivottavasti perinne jatkuu ja pojat pääsevät tulevaisuudessa vierailemaan puistoon myös omien lastensa kanssa. Mukaan saattaa tunkea pari hurjaa mummoakin 😉 .

  Parhaat palat

  Poikien TOP 3: (Testiryhmän kommentit)

  1. Vesipuiston keltainen putkiliukumäki “Paras liukumäki, se meni täysii ja tuntui kuin pää repeäisi”

  2. Loopster-kuperkeikkakaruselli “Ihan paras karuselli, siinä meni pää ihan pyörälle”

  3. Victorian putoukset “Se otti mahan pohjasta ja parasta oli kun pylly kastui”

   

  Äitien TOP 3: (Poikien äitien kommentit)

  1. Kahvilat “Kahvi lämmitti luita ja ytimiä, kun aurinko meni pilveen”

  2. Aurinkotuolit vesipuistossa “Mukava hetkeksi istahtaa ja vahtia poikia läheisissä altaissa. Tosin meni lähinnä kyykkäämiseksi”

  3. Höyrysauna “Lämmitti kahvin ja poikien hymyjen lisäksi”

  Edit: “Parhaita oli tietty kaikki pisimmät ja vauhdikkaimmat liukumäet”

  Kommentit

  1. Nimetön

   Puuhamaa on meidän kesän kestosuosikki. Vanhin lapsi jo 13 ja vielä tulee mukaan mielellään.

  2. Nimetön

   Kivan eri ikäisiä testaajia!!

  3. Nimetön

   kuulostaa hauskalta,täytyy mennä!

  4. Nimetön

   Elämyksiä lapsille!

  5. Nimetön

   Monena kesänä pitänyt mennä jäänyt vielä käymättä.. Pitääpä toteuttaa pojat tykkää varmasti ja miksei neitikin.

  6. Nimetön

   Tää oli kiva, koska Puuhamaassa käynti on ollut mulla mielessä 7- ja 9-v poikien kanssa 🙂

  7. Nimetön

   Ihan paras paikka . Nimimerkillä neljän lapsen äiti. Terveisin Pirjo Porvoosta

  8. Nimetön

   Vielä tältä kesältä käymättä, ilmoja odotellessa… 😀

  9. Nimetön

   luettu ja tykätty

  10. Nimetön

   Olipa kiva lukea! Tänä kesänä tarkoitus suunnata omien poitsujen 2.5v ja 5v kanssa puuhamahan ekaa kertaa

  11. Nimetön

   Olisipa mukava tulla lapseslasten kanssa 29 vuoden jälkeen!

  12. Nimetön

   Olisi tosi kiva päästä käymään!

  13. Nimetön

   Olisi kivaa olla mukana

  14. Nimetön

   Kyllä vaan,lastenlapset nauttii 🙂

  15. Poikien Äidit

   Puuhamaa on meidän kesän kestosuosikki. Vanhin lapsi jo 13 ja vielä tulee mukaan mielellään.

  16. Poikien Äidit

   Kivan eri ikäisiä testaajia!!

  17. Poikien Äidit

   kuulostaa hauskalta,täytyy mennä!

  18. Poikien Äidit

   Elämyksiä lapsille!

  19. Poikien Äidit

   Monena kesänä pitänyt mennä jäänyt vielä käymättä.. Pitääpä toteuttaa pojat tykkää varmasti ja miksei neitikin.

  20. Poikien Äidit

   Tää oli kiva, koska Puuhamaassa käynti on ollut mulla mielessä 7- ja 9-v poikien kanssa

  21. Poikien Äidit

   Ihan paras paikka . Nimimerkillä neljän lapsen äiti. Terveisin Pirjo Porvoosta

  22. Poikien Äidit

   Vielä tältä kesältä käymättä, ilmoja odotellessa…

  23. Poikien Äidit

   luettu ja tykätty

  24. Poikien Äidit

   Olipa kiva lukea! Tänä kesänä tarkoitus suunnata omien poitsujen 2.5v ja 5v kanssa puuhamahan ekaa kertaa

  25. Poikien Äidit

   Olisipa mukava tulla lapseslasten kanssa 29 vuoden jälkeen!

  26. Poikien Äidit

   Olisi tosi kiva päästä käymään!

  Vastaa