• Sparkkaus / Superpark

  ”Sparkkaaminen on hauskaa”

  Kaupallinen yhteistyö Superpark

  Vierastestaajat: Samuli 14v, Emilia 12v, Jesse 3v, Heidi ja Juha

  Mikä onkaan parempaa kuin löytää jokin koko perheen yhteinen harrastus? Yhteinen aika on usein kortilla ja käsittää lähinnä töiden jälkeen lasten kanssa autossa istumisen, kun suhataan harrastuksesta toiseen. Kaikki eivät halua tähän harrastusrumbaan, lapset eivät löydä omaa lajiaan tai liikunta ei ehkä harrastuksena kiinnosta, että sen pariin hakeutuisi. Silti liikkuminen on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta erittäin tärkeää. Liikkumisesta ei saa tehdä pakkopullaa vaan sen voi toteuttaa hauskallakin tavalla. Me olemme seuranneet suurella mielenkiinnolla sparkkaamisesta innostunutta perhettä alkukesän ajan. Perheen musiikki- ja liikuntaharrastukset ovat olleet lähinnä epäsäännöllisiä, ainoastaan Emilia harrastaa säännöllisesti ratsastusta. Tänä kesänä he saavat kuitenkin harrastaa yhdessä sparkkaamista mielin määrin. Mutta mitä on sparkkaaminen?

  Lue myös: Liikuntaa ilman pakkoa, jokaisen lapsen oikeus

  sparkkaaminen
  Rohkeasti yhdessä kiipeilemään!

  Mitä sparkkaaminen on?

  Sparkkaaminen on inspiroivassa ympäristössä tapahtuvaa omaehtoista liikunnallista hauskanpitoa, joka tukee oppimista, kehittymistä ja sosiaalisia taitoja, kuten Superpark sen määrittää. Tämä pitää ehdottomasti paikkaansa. Poikien testiryhmän pojat ovat vierailleet viimeisen vuoden aikana useasti Superparkissa ja kaikissa edellä mainituissa osa-alueissa on tapahtunut huimaa kehitystä jokaisen kohdalla. Kehonhallinta on pienimmällä jäsenellä 3-vuotiaalla Kristianillakin jo aivan eri luokkaa kuin aikoinaan äidillään, vaikka pienestä äitikin on urheilua monipuolisesti harrastanut. Tuolloin esimerkiksi trampoliini oli kohtalaisen vieras käsite lapsille. Keväällä pystytimme talven jälkeen oman trampoliinin pihalle ja Kristian siitä intoutuneena heitti heti aluksi etuperin voltin laskeutuen takapuolelleen. Talven sparkkaaminen oli tuottanut tulosta, vaikka voltti hiukan hirvittikin äitiä.

  sparkkaaminen
  Sparkkaava perhe saa hyvät pelit aikaiseksi sählykentällä.

   

  Myös sparkkaava perhe on huomannut tuloksia alkukesän iloisen yhdessä liikkumisen myötä. Kunnon kasvaessa henkinenkin hyvinvointi lisääntyy ja kaikilla on mukavaa yhdessä. Kotona teinit nahistelevat enemmän, Superparkissa erimielisyydet unohtuvat. Sparkkaamista on harrastettu nyt noin 1,5 kuukautta ja perhe on pyrkinyt käymään Superparkissa kaksi kertaa viikossa joko koko perheen kera tai sitten toinen vanhempi ja lapset yhdessä tai vain teinit keskenään. Kovat helteet ajavat sisätiloihin ja viileässä Superparkissa on kuumimpina aikoina miellyttävää liikkua.

  Vinkit vierailijoille

  Inspiroiva ympäristö rohkaisee vanhempiakin liikkumaan ja Superparkissa voi kokeilla monipuolisesti eri lajeja. Perheen äiti ei esimerkiksi ollut koskaan kokeillut skuuttausta. Muualla se ei välttämättä tulisi mieleenkään, Superparkissa skeittiparkkia ei voi kokeilematta ohittaa. Isälle mieluisinta sparkkaamista yhdessä lasten kanssa ovat olleet muun muassa jalkapalloflipperi sekä baseball ja pesäpallo, jotka sijaitsevat Game Arenalla. Tarmpoliineja ja volttimonttuja pääsee myös aikuiset turvallisesti kokeilemaan, joten ennakkoluulottomasti vain lasten mukana Freestyle Hallin puolelle. Koskaan ei ole liian myöhäistä kehittää myös omaa kehonhallintaa lasten huimien suorituksien ihailun lomassa. Puiston työntekijöiltä saa varmasti hyviä vinkkejä, ties vaikka oppisi voltinkin, jos oikein innostuu.

  sparkkaaminen
  Kumpi ensin ylhäällä!

   

  Lasten liikkuessa aktiviteeteissa voivat vanhemmat samalla suorittaa erilaisia kuntoa kohentavia liikkeitä odottaessa, kuten vatsalihaksia, punneruksia, kyykkyjä ja  lankutusta. Vain mielikuvitus on rajana. Superparkissa tätä ei varmasti kukaan katso kieroon vaan sulaudut ympäristöön liikkeinesi. Ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan!

  SuperPark

  Parhaat palat

  Lasten TOP3

  1. Tramppa-alue on huippu!
  2. Koko perhe tekee yhdessä, kotona paljon hankalampaa.
  3. Pelailut ja kisailut yhdessä vanhempien kanssa.

  Vanhempien TOP3

  1. Yhdessä tekeminen.
  2. Uusien juttujen kokeileminen.
  3. Sopii kaikenikäisille.

  Lisää Poikien testiryhmän testauksia

  Vastaa