• Poikien kesäolympialaiset -vinkit

  Kilpailijat: Oskari 10v, Viljami 8v, Verneri 8v ja Kristian 4v

  ”Äitiii!!! Mulla ei ole mitään tekemistä!!!”. Lause, jonka kuulee kesällä lähes päivittäin. Pojille tekee hyvää olla kesälomalla välillä toimettomana. Tämä ruokkii mielikuvitusta ja yleensä hetken maleksimisen jälkeen keksitäänkin joku todella hauska leikki. Ihan tuosta noin vaan!

  Lue myös: Poikien kestävät uimashortsit

  Eräänä kauniina kesäpäivänä pojat tulivat taas mankumaan korvan juureen samaa lausetta. Ärsytyskynnys oli lähellä ylittyä, kunnes keksin, että tehdäänpä jotain sellaista, mitä äitikin on lapsena tehnyt kesämökillä. Järjestetään kesäolympialaiset. Kilpahenkiset pojat olivat samantien mukana. ”Ai niinku olympialaiset, mutta hypätäänkö me pituutta ja juostaan satasta?”

  Mitkä kesäolympialaiset?

  Kesäolympialaiset ovat hauskat, usein kesämökillä järjestetyt, leikkimieliset kisat. Lajeiksi valikoituvat yleensä perinteiset mökkilajit, kuten mölkky, saappaanheitto, pölkynkaato, pituus- ja pellehyppy. Vain mielikuvitus on tässä rajana. Riidan välttämiseksi on hyvä olla pisteenlaskija tai tuomari. Etukäteen voi myös päättää suoritetaanko lajit joukkueina vai yksilöinä.

  Pojat saivat päättää lajit. Kyllä kävi kova kuhina, kun neuvoteltiin eri lajien välillä. Melkein arvasin jo, mitkä lajit pojat haluavat omiin kesäolympialaisiin. Äiti päätyi tottakai tuomariksi. Päätettiin yhteistuumin, että lajit suoritetaan yksilöinä, koska joukkueita oli vaikea luoda liian pienen porukan vuoksi.

  Poikien kesäolympialaiset:

  • saappaanheitto (kuka heittää pisimmälle)
  • pituushyppy (kuka hyppää pisimmälle)
  • mölkky (pisteet ratkaisevat)
  • talon ympärijuoksu (ajanotto)
  • pellehyppy kiveltä (tuomari arvostelee)

  Pisteytys:

  • voittaja 5 pistettä
  • toinen 4 pistettä
  • kolmas 3 pistettä
  • neljäs 2 pistettä

  Miten kesäolympialaiset sujuivat?

  Kilpailijoiden iät huomioiden, piti tuomarin keksiä pienemmille osaan lajeista hieman helpotusta, jotta pistelasku olisi mahdollisimman tasainen.

  Saappaanheitossa isommat pojat heittivät äidin saapasta ja testiheittojen perusteella sovimme, että annamme 8-vuotiaille metrin lisää pituutta automaattisesti joka heittoon. Pienin kilpailija sai heittää omalla saappaallaan ja hänelle annettiin lisämetrejä pituutta joka heittoon. Jokaiselle varattiin kolme heittoa.

  Pituushypyssä isommat pojat olivatkin melko tasaisia, joten siinä päätimme tehdä pisteytyksen normaalisti. Pienin sai toki hypätä ”lähemmältä lankulta”.

  Mölkyssä isoimmat heittivät yhtä kaukaa ja pienin sitten lähempää. Tämä onkin jokaisen pojan yksi lempparilaji kesällä. Myös pienin on jo kova mölkyn heittäjä ja hienosti heittääkin.

  Talon ympärijuoksu suoritettiin niin, että äiti eli tuomari oli ajanottaja. Tässäkin päätimme, että aika on se mikä on ja helpotuksia ei anneta kenellekään. Pienin oli ihan tyytyväinen aikaansa. Hän onkin jo aika kova juoksija, kun on koko kesän pelannut isompien kanssa jalkapalloa. Isommat pojat halusivat juosta lopuksi kerran myös kaikki yhdessä.

  Pellehypyn pystyi myös pienin tekemään, koska pihalla oleva iso kivi ei ole kovin korkea. Pienin huimapää uskaltaa jo hypätä kiveltä alas. Itse hypin pellehypyt aina mökillä laiturilta järveen serkkujen ja veljen kanssa. Nyt kilpailtiin kuitenkin kotipihalla, joten kivi ajoi asian. Pienin kilpailija olisi ollut muutenkin liian pieni hyppimään laiturilta pellehyppyjä, vaikka rohkea uimari onkin jo.

  kesäolympialaiset ja juoksukisa

  Tulokset

  Keäsolympialaiset sujuivat hienosti ilman suurempia riitoja. Muutama erimielisyys koettiin, mutta ne kuuluvat asiaan! Jokainen kilpailija sai kaulaansa mitalin ja Diplomin hienosta ja rehdistä kilpailusta. Kenellekään ei jäänyt paha mieli ja uusia kesäolympialaisia toivottiin jo seuraavalle viikolle.

   

  Voittaja: Oskari 23 pistettä

  Toinen: Viljami 19 pistettä

  Kolmas: Verneri 18 pistettä

  Neljäs: Kristian 11 pistettä

  Lisää Poikien testiryhmän testauksia

  Kommentit

  1. Kolkko

   Miten kun yksi lapsi perheessä?
   Ja miks pitää aina kilpailla, eikö voisi rennosti tehdä asioita ilman kilpailua.

   1. Sanni

    No varmaan keksit sen yhden lapsen kanssa sitten jotain muuta, ellei kavereitakaan saa kutsuttua paikalle. Ja ei tietenkään ole pakko kilpailla, tämähän oli vain vinkki miten voi halutessaan tehdä. Jestas taas…

  Vastaa